Una baralla entre quatre menors al barri gitano de Figueres deixa una noia ferida

Un home de 60 anys es va ficar pel mig i colpejar una de les joves amb el seu bastó

Una noia ha resultat ferida després d'una baralla que va tenir lloc pels voltants de tres quarts de dotze de la matinada d'ahir al barri de Sant Joan de Figueres (Alt Empordà).

Segons han assegurat diversos testimonis, les quatre menors es barallant-se amb armes blanques i bastons per una disputa sentimental. Al veure els fets, un home de 60 anys i familiar d'una de les joves, es va ficar pel mig i colpejar una d'elles amb el seu bastó de punta de ferro.

El pal va impactar contra una de les menors que va haver de ser traslladada a l'hospital de Figueres on va rebre diversos punts de sutura a la cara i posteriorment donada d'alta.

L'home, que pertany al grup de mediadors de la comunitat gitana de Figueres, ha resultat identificat i detingut a dos quarts d'onze d'aquest matí pels Mossos d'Esquadra que li han imputat un delicte de lesions.

Amb tot, alguns testimonis també van assegurar que es van escoltar trets. En aquests moments membres de la unitat científica dels Mossos estan cercant possibles baines de pistola. Tanmateix es creu que les detonacions podrien haver estat petards.

Ampliació:

Des de l'Ajuntament han volgut donar un missatge de tanquil·litat. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, ha afirmat que es tracta d'una detenció per un delicte de lesions i que també consta que hi ha hagut danys en un cotxe i ha negat que hi haguessin hagut trets. "Amb tota la prudència del món, volem pensar que és època de Sant Joan i que es van sentint petards, no és una situació de trets".

Precisament aquest matí s'ha comptat amb la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que s'ha passejat pel barri de Sant Joan i el Culubret. Aquest fet ha comportat un destacat dispositiu policial de Mossos d'Esquadra i Policia Local. Segons el regidor, "ha estat un desplegament pel que és aquesta visita, no es correspon a cap altre situació", ha conclòs. Una estona després d'haver marxat el conseller, la policia s'ha retirat de la zona.