Crema un incendi entre Banyuls i Cervera de la Marenda

Un centenar de bombers francesos i mitjans aeris treballen en aquest foc

Un incendi crema des de les tres de la tarda d’aquest diumenge a la Catalunya Nord, entre Cervera de la Marenda i Banyuls, a la zona del cap de Perafita. El foc ha començat aquest migdia, pels volts de les tres, a tocar de la carretera RN 914, prop del centre Bouffard-Vercelli.

Durant la tarda, més d'un centenar de bombers francesos, quatre hidroavions i un helicòpter han treballat i treballen per extingir les flames. No obstant això, els efectius tenen dificultats a causa del fort ben de tramuntana que bufa a la zona i que ha deixat ratxes d'entre 80 i 90 quilòmetres per hora. Mitjans locals apunten a que el foc hauria cremat unes 120 hectàrees.

A causa de les flames, les autoritats i cossos d'emergències francesos han tallat la circulació ferroviària en aquest punt i també han tallat la carretera RN 914 i l’N-260, que connecta Portbou amb Cervera de la Marenda. Fonts dels Bombers de la Generalitat han explicat que un cop han conegut els fets s'han activat a l'espera que els Pompiers francesos els demanessin ajuda. Pels volts de les set de la tarda s'han desactivat veient l'evolució del foc, que ha anat avançant cap al mar.


Ampliació:

Pels volts de les vuit de la tarda el foc ja hauria afectat unes 120 hectàrees de matolls i vegetació d’aquest municipi de la Catalunya Nord. L’incendi ha començat pels volts de les tres de la tarda i s’ha estès ràpidament pel terreny, afavorit per la forta tramuntana que bufava a la zona i que ha deixat ratxes de fins a 80 o 90 quilòmetres per hora. A partir de les quatre de la tarda l'incendi ha començat a guanyar intensitat, a les cinc els bombers havien comptabilitzat unes 40 hectàrees cremades i a dos quarts de set de la tarda ja eren unes 120. Tot i l’espectacular fumarada, l’incendi no ha afectat habitatges.

Fins al lloc dels fets s’han dirigit quatre hidroavions que, amb l’ajuda dels efectius terrestres, han pogut aturar l’avanç i estabilitzar un dels flancs. No obstant això, aquest vespre encara continua un altre flanc. Per això, i davant la previsió que la tramuntana bufarà forta durant tota la nit, els Pompiers no creuen que puguin extingir l’incendi fins aquest dilluns.