Més de 8.000 persones visiten el castell de Montsoriu durant els cinc primers mesos de l'any

El total de l'any passat fou de 13.609

Més de 8000 persones han visitat el castell de Montsoriu durant els cinc primers mesos d’aquest any. Es tracta d’una xifra molt positiva, segons han informat des del Consell Comarcal de la Selva. Des de la seva obertura al públic, el gener de 2011, el nombre de visitants s’ha incrementat cada any fins a arribar als 13.609 que es van aconseguir l’any 2015.

L’evolució de visites que ha tingut el castell de Montsoriu aquests primers mesos fa preveure que el nombre de visitants continu creixent. La presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, ha assegurat: “La finalitat és que el castell assoleixi un nou rècord de visitants i, alhora, esdevingui un element patrimonial de primer ordre.” Per això, tant des del Patronat com des del Consell Comarcal de la Selva s’estan duent a terme diverses accions durant aquest 2016 que han de permetre millorar les xifres de l’any passat.

Si bé durant l’any 2015 la posada en funcionament de la visita autoguiada amb la nova senyalització i els prospectes per als visitants van ésser factors clau per al creixement de visitants; enguany es vol mantenir aquesta tendència i per això s’han incorporat també altres accions com l’ampliació dels dies d’obertura al públic i també dels horaris, especialment en períodes festius com Setmana Santa o els mesos d’estiu.

Actualment, el castell es pot visitar els dijous i els divendres de les deu del matí a les cinc de la tarda i els dissabtes i els diumenges de les deu del matí a les set de la tarda. La venta d’entrades es tanca una hora abans de la fi de l’horari de visites.

Paral•lelament, està previst que pròximament s’inauguri el nou edifici de serveis i atenció al públic, una oficina situada a l’entrada del castell en la qual els visitants podran tramitar la compra d’entrades i fer ús dels serveis als quals fins ara no podien accedir. També hi haurà espai per a la botiga d’objectes de record o relacionats amb Montsoriu i màquines d’aliments i begudes. Les obres del nou edifici, que es construeix amb subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat, de la Diputació de Girona, a través del Pla de Monuments i del FEDER, inclou l’agençament d’una part de la muralla del recinte jussà que està subvencionada per l’empresa Abertis.


Nou web

D’altra banda, fa aproximadament un mes s’ha posat en funcionament nou espai web del castell de Montsoriu amb una renovació de continguts i d’aspecte per afavorir la comunicació amb els visitants i els interessats en el recinte. El nou web ha estat gestat conjuntament per servei de Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Consell, el de Cultura i el de Comunicació. Paral•lelament, s’està treballant conjuntament amb el servei de Comunicació del Consell a potenciar una major presència a les xarxes, iniciada e 2015, amb una major interacció en totes les plataformes presents (Trip Advisor, Instagram, Facebook, Youtube, Twitter...). La campanya de comunicació per a aquest any, que es va iniciar el passat mes de febrer i s’allargarà fins al mes de novembre, està dirigida especialment al públic de proximitat, com és el cas de Catalunya -principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona- i també el turista francès, que té un gran interès pel patrimoni cultural.