Imputen conspiració a un exempleat de Jordi Comas per cometre robatoris

El jutjat ha pres declaració a tres sospitosos més

El Jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols ha imputat conspiració per cometre robatoris a un exempleat de l'empresari gironí Jordi Comas.

La investigació apunta que entre finals del 2011 i el 2012 Raül M. G., que havia treballat en un dels restaurants de la víctima, va estar buscant còmplices per entrar a robar a casa de l'aleshores president de la FOEG.

A més, els investigadors també sospiten que podria haver facilitat informació a la banda que el 18 de novembre del 2012 van acabar assaltant a casa de Jordi Comas i el van assassinar durant el robatori.

Aquest dimecres també han passat a disposició judicial tres detinguts relacionats amb el crim. A dos d'ells també els hi han imputat la participació d'actes preparatoris per cometre els robatoris mentre que al quart l'investiguen per encobriment.

Ampliació:

L'extreballador de Jordi Comas ja va passar a disposició judicial el 26 de maig, quan el van detenir per la seva presumpta vinculació amb el crim. Aleshores, va sortir en llibertat sense que li atribuïssin cap delicte. Aquest dimecres, el jutjat li ha tornat a prendre declaració perquè considera que hi ha nous indicis per considerar que, entre finals del 2011 i el 2012, va estar buscant còmplices per robar a casa de Jordi Comas.

També han passat a disposició judicial dos homes més amb qui, segons la investigació, Raül M. G. va estar conspirant per robar a l'empresari. Són Tarik A. i Ouassim A. Tots han sortit en llibertat però investigats per actes preparatoris dels robatoris.

Segons han detallat fonts de la investigació, Raul M. G. va fer una primera proposta a Tarik A. per cometre un robatori amb força a casa de Jordi Comas juntament amb Ouassim A. Aquest primer cop no es va dur a terme perquè es van adonar que a casa de l'aleshores president de la patronal gironina hi havia alarma.

Aleshores, el mateix Raül M. G. hauria proposat als dos homes un segon robatori, aquesta vegada dirigit al personal de la neteja de la casa de Platja d'Aro. Aquest robatori també va acabar frustrat perquè qui hauria entrat a l'habitatge va ser el comptable i no la dona de fer feines.

El tercer robatori planejat pels ara investigats (el que abans es coneixia com a imputat) ja era un robatori amb violència contra Jordi Comas, que volien perpetrar amb dues persones més. Fonts de la investigació apunten que aquest assalt podria ser el de l'intent de robatori que va patir Comas el 30 d'octubre del 2012.

Aquell dia, cap a les nou del vespre, l'empresari estava entrant a casa quan tres individus se li van llançar a sobre. Dos d'ells els van agafar pels braços mentre el tercer el subjectava fortament pel coll i la boca. Un dels assaltants va aconseguir prendre-li les claus però quan va obrir la porta de la casa va saltar l'alarma. Els lladres van fugir però Comas va poder mossegar-ne un d'ells, el que li tapava la boca.

Davant d'aquests indicis, i a petició del fiscal Víctor Pillado, la jutgessa considera que hi ha proves suficients per investigar els tres homes per haver participat en actes preparatoris als robatoris o conspirar per assaltar Jordi Comas. No es descarta, a més, que Raül M. G. donés informació als lladres que el 18 de novembre del 2012 van assassinar Comas durant un assalt violent a casa seva. Tots tres s'han acollit al seu dret a no respondre a les preguntes de la jutgessa i del fiscal. El quart investigat que ha declarat aquest dimecres és sospitós d'encobriment.

Fins ara hi ha quatre empresonats per la seva implicació en l'assalt mortal a casa de Jordi Comas: Mohamed Yassine, Moussa Alloui, Valentino Gjeloshi i Karim Soso. A tots ells els hi atribueixen delictes d'assassinat, robatori amb violència en casa habitada i pertinença a grup criminal.