Condemnat per agredir un funcionari de la presó de Figueres i llançar-lo per les escales

L'home està empresonat per matar un masover amb una barra de ferro a Vilobí el 2011

Nova condemna contra l'home que va matar un masover amb una barra de ferro a Vilobí d'Onyar (Selva). Aquest cop, per agredir un funcionari de la presó del Puig de les Basses, on compleix la pena pel crim.

Els fets van tenir lloc el 10 de setembre del 2014. El pres, Sayon Korouma, d'origen guineà, va abraonar-se damunt del funcionari, el va fer caure per les escales, el va mossegar i li va ventar un fort cop de puny a la cara. El cas ha arribat a judici aquest dimarts.

A la mateixa sala de vistes, Korouma va acceptar els càrrecs i va admetre haver agredit el funcionari, representat pel lletrat Jordi Colomer. El Jutjat d'Instrucció 6 de Figueres condemna el pres a 8 mesos per atemptat a agent de l'autoritat, a una multa de 400 euros per lesions i l'obliga a indemnitzar el treballador del Puig de les Basses amb 600 euros.

Ampliació:

Sayon Korouma es troba pres al Puig de les Basses, on compleix una condemna de 14 anys per homicidi amb abús de superioritat. El setembre del 2011, aquest guineà va matar a cops el masover de Ca l'Artau, una casa situada als afores de Vilobí d'Onyar. Korouma va colpejar repetidament la víctima, que l'havia acollida al mas, amb una barra de ferro de les que es fan servir per canviar les rodes del cotxe.

Ara, Korouma s'ha tornat a asseure a la banqueta dels acusats. Aquest cop, per agredir un funcionari del centre penitenciari. Inicialment s'enfrontava a una pena d'1 any de presó i a pagar 1.200 euros (la meitat dels quals, en concepte d'indemnització).

El judici es va celebrar aquest dimarts al Jutjat d'Instrucció 6 de Figueres. Tot i això, però, abans de començar la vista, l'acusat va admetre els fets i va confirmar fil per randa l'escrit de les acusacions (tant el del fiscal com el del lletrat Jordi Colomer, que representava el funcionari agredit).

Davant d'això, el jutge va condemnar-lo allà mateix. Això sí, com fixa la llei en aquests casos, va reduir en un terç la condemna proposada per les acusacions. La sentència ja és ferma, perquè les parts ja van manifestar la seva intenció de no recórrer-la.

Escales avall

Segons recull la sentència, l'agressió va tenir lloc el 10 de setembre del 2014. Poc abans de les dotze del migdia, un funcionari del Puig de les Basses li va dir a Korouma que anés cap a la seva cel·la, perquè se li havia imposat una sanció i l'havia de complir.

El pres, però, "en comptes d'obeir i amb intenció de minvar el principi d'autoritat", es va abraonar sobre un altre funcionari, el va llançar per les escales, el va mossegar i li va donar "un fort cop de puny a la cara". Diversos treballadors del Puig de les Basses van haver d'intervenir per separar Korouma de la víctima i evitar que el continués colpejant.

Arran de l'agressió, el funcionari va patir diverses contusions i hematomes, se li va trencar parcialment una dent i va quedar amb un ull de vellut. Després de ser atès per un metge, va necessitar deu dies de baixa per recuperar-se de les lesions.

Atemptat contra l'autoritat i lesions

El Jutjat d'Instrucció Número 6 de Figueres condemna Sayon Korouma per un delicte d'atemptat contra agent de l'autoritat i una falta de lesions. Per al primer, li imposa una pena de 8 mesos de presó; i per al segon, una multa de 400 euros. A més, la sentència també obliga el guineà a indemnitzar amb 600 euros el funcionari de presons a qui va agredir.