L'Acústica de Figueres celebrarà 15 anys d’història amb una edició especial

S’està treballant en un espectacle amb la direcció artística de Josep Thió (Sopa de Cabra)

El Festival Acústica està d’aniversari. Enguany celebra 15 anys d’història i, per commemorar-ho, farà una edició especial de l’1 al 4 de setembre. De moment, l’organització no ha donat més detalls de la programació però ja ha avançat que estan treballant en un espectacle especial d’aniversari que comptarà amb la direcció artística de Josep Thió, dels mítics Sopa de Cabra, i el productor del seu darrer disc, Valen Nieto.

Per començar a fer bullir l’olla, l’organització del festival ha creat un vídeo emocionant de la mà de la productora Doc Doc Films que ja es pot veure per la plataforma Youtube. L’audiovisual, de poc més d’un minut i mig, repassa amb una música èpica alguns dels concerts, artistes i moments més destacats que s’han viscut a l’Acústica i explica els diversos premis que ha rebut el festival en aquests quinze anys. Els impulsors del festival, Promo Arts Music, ressalten que “pocs pensaven” que l’Acústica arribaria a celebrar 15 anys.

Tal com descriuen en el comunicat que han difós, el projecte va arrencar sense masses suports i amb molt de risc empresarial i s’ha anat consolidant com una de les cites imprescindibles del calendari musical català. En aquests anys ha rebut diversos guardons com el Premi Emprenedors al millor projecte empresarial jove, el Premi Comerç de Figueres per l’esdeveniment de l’any, guardons musicals o de la revista Enderrock. Dels 3.000 espectadors del 2002, l’any passat Acústica va rebre’n prop de 95.000.

Els darrers estudis d’impacte econòmic el situen com el projecte cultural més rentable de la ciutat de Figueres amb un retorn directe per a la capital de l’Alt Empordà que volta els 2 milions d’euros (MEUR). A més, s’ha convertit en un dels principals esdeveniments culturals que atreuen més públic de fora de la ciutat.

Durant aquests anys, l’Acústica ha apostat per la nova escena musical catalana esdeveniment festivals ineludibles de grups com Manel, Amics de les Arts o Els Catarres. També s’ha volgut posar el focus en la cançó d’autor i, per això, pels escenaris del certamen han passat artistes de renom com Albert Pla, Sanjosex, Roger Mas o Cesk Freixas. Tota la informació de la nova programació d’aquesta edició especial es pot trobar al web del festival.