Rebenta una canonada i deixa sense aigua a centenars d'abonats durant sis hores a Port de la Selva

La setmana vinent està previst que ho arreglin de forma definitiva

La incidència s’ha produït entre les set i les vuit del matí a Port de la Selva (Alt Empordà) i en un primer moment ha afectat un gran nombre de persones, principalment del nucli de la Vall i els més de 500 clients del càmping del Port de la Vall (que té capacitat per un miler de persones), situat en aquesta zona del municipi. A dos quarts de tres del migdia, però, tots ells ja disposaven d’aigua corrent. “En un primer moment, ha generat algun petit conflicte però ja s'ha resolt”, ha comentat el batlle.

Les reparacions del tub seran costoses i importants perquè es tracta d’una canonada general que porta molta aigua i serveix a una zona del municipi on hi ha un gran nombre de segones residències i apartaments turístics. En principi, el consistori ha arreglat el problema amb una solució provisional i de cara a la propera setmana esperen arreglar la incidència de forma definitiva.

Josep Maria Cervera ha detallat que segurament el problema està relacionat amb el fet que determinats trams de la xarxa de subministraments d’aigua estan “molt envellits”. “Quan hi ha un augment de la demanda per l’arribada de turistes, augmenta la pressió i els llocs més debilitats rebenten”, ha explicat. Segons ha comentat el batlle, es tracta d’una incidència que acostumen a patir a principis d’estiu. Des de fa anys, el consistori destina una part del pressupost a renovar la xarxa d'aigua i adequar-la. A més, aquest dissabte l’alcalde ha detallat que estan pendents de pactar amb l’empresa Sorea – que s’encarrega de gestionar aquest recurs al poble- un pla de millores més “ambiciós”.