ERC de Girona proposa reconvertir l'antic quiosc de plaça Catalunya en un punt informatiu

La formació assegura que es corre el risc que sigui enderrocat

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha entrat per registre d’entrada la proposta que el quiosc de Plaça Catalunya es reconverteixi en un punt informatiu de les activitats i campanyes de les entitats gironines.

El Ple de dilluns va aprovar l’extinció de la concessió administrativa d’explotació, i properament s’haurà de decidir què fer amb l’antic quiosc, ja buit.

Maria Mercè Roca ha defensat que “es tracta d’un espai molt cèntric que podria fer servei a les associacions i entitats sense ànim de lucre de Girona”.

Espai per a les entitats
 
Maria Mercè Roca ha explicat que el quiosc de la Plaça Catalunya “es tracta d’un espai molt cèntric, plenament integrat en la fisonomia urbana, que podria fer servei a les associacions i entitats sense ànim de lucre de Girona”.

Concretament, la coalició ha proposat que s’utilitzi com a punt informatiu de les activitats i campanyes de les entitats Girona. Roca ha defensat que les entitats “disposen de pocs mitjans per difondre les seves campanyes i activitats”, i que l’administració municipal “ha d’oferir eines de suport i promoció de les iniciatives ciutadanes”.
 
Risc d’enderrocament
 
Maria Mercè Roca ha alertat del risc d’enderrocament del quiosc, un cop esgotada la concessió administrativa d’explotació. “Demanem que, enlloc d’enderrocar-lo, l’equip de govern estudiï la nostra proposta com a alternativa”.

La portaveu del grup ha explicat que si tira endavant aquesta iniciativa caldrà parlar dels detalls dels usos de la infraestructura, però ja ha avançat que ERC-MES “voldríem que fos un espai autogestionat per les entitats”.

Roca ha anunciat que el grup ha entrat avui mateix una petició via registre d’entrada instant al govern que valori i estudií la proposta.