Roben a una anciana de 85 anys que acabava de treure diners d'un banc de Figueres

Amb una mà, el lladre va obrir-li la porta de l’entitat mentre amb l’altra li robava

Nou robatori a una persona d’edat avançada a les comarques gironines. En aquest cas, la víctima no va patir cap agressió física però va quedar-se espantada i desfeta en adonar-se del que li havia succeït. Acabava de treure una petita quantitat de diners per passar el mes a l’oficina del banc Santader, situada al número 21 de la Rambla de Figueres, i es disposava a sortir de l’establiment. A la porta, un home d’uns 40 anys, que anava arreglat – amb una camisa de color blanc o blau cel i uns pantalons foscos- va obrir-li la porta per deixar que sortís. El que no sabia la víctima és que la seva amabilitat era interessada i que darrere el bon gest només hi havia la voluntat d’emportar-se els diners.

Mentre amb una mà aguantava la porta, amb l’altra, el lladre va agafar-li el sobre amb els diners que la víctima havia introduït dins la seva bossa de mà. Al cap de pocs segons la dona, de 85 anys, va tenir la sensació que no havia tancat bé la cremallera del seu bolso i en comprovar-ho va adonar-se que li acabaven de robar. Per la seva banda, el lladre va fer veure que entrava al local però no havia fet ni dos passos que va sortir ràpidament de l’establiment i va marxar tranquil·lament del lloc dels fets.

Tot el procés va quedar enregistrat per les càmeres de seguretat del banc. En aquest sentit, els mateixos treballadors van adonar-se que hi havia determinades persones que passaven diverses vegades per davant de l’oficina. Això fa pensar als Mossos d'Esquadra que el lladre no anava sol, actuava en grup, i que aquesta no és la primera vegada que roben utitlizant aquest mètode.

Ràpidament, la víctima va explicar-ho a una familiar que l’esperava a l’exterior del banc amb el cotxe mentre ella feia les gestions. Posteriorment van dirigir-se a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per posar la denúncia. Ara els agents investiguen els fets i esperen localitzar l’autor del robatori.

Dos robatoris a ancians a Girona

Ara fa poc més de tres setmanes, els Mossos d’Esquadra van detenir un camioner de 25 anys, veí de València, que va atracar i malferir dos persones d’edat avançada a Girona. En el primer cas, el jove va agredir un home de 82 anys prop de l’avinguda Santa Eugènia de la capital gironina. El lladre va seguir l’ancià fins al portal de casa seva i un cop allà va clavar-li diversos cops de puny. Quan l’home va caure malferit a terra, el lladre va robar-li la cartera.

Posteriorment, va agredir una anciana de 76 anys per robar-li la bossa de mà. El jove la va abordar al portal de casa seva i, com en l’anterior ocasió, va donar-li diversos cops de puny fins que l’anciana va caure al terra. Llavors va agafar-li la bossa de mà i va fugir del lloc. Les dues víctima va resultar ferides. En el cas de l’anciana, la dona va haver de ser ingressada a la UCI de l’hospital Josep Trueta de Girona.