L’Escala invertirà mig milió d’euros per millorar l’entorn del Museu d’Arqueologia d’Empúries

Es remodelaran els accessos de l’aparcament i es crearà una nova zona de lleure diàfana per als visitants

L’Ajuntament de l’Escala, a l’Alt Empordà, invertirà mig milió d’euros els propers tres anys per millorar l’entorn del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. L’objectiu és modificar l’aparcament i l’entorn paisatgístic del jaciment arqueològic, creant una nova zona de lleure per als vianants a tocar del passeig d’Empúries.

Aquest juny arrencaran les obres per condicionar els accessos a la nova zona d’aparcament. Uns treballs que tindran un cost de 40.000 euros i que està previst que continuïn l’hivern vinent. A finals d’aquest 2016 també s’executarà el projecte de millora paisatgística de l’antic pàrquing del MAC-Empúries.

Es vol transformar aquest espai col·locant diverses passeres de fusta que funcionaran com uns seients perquè els visitants puguin tenir una bona visió de l’antiga ciutat grega. “Calen aquestes actuacions per poder posar en valor l’entorn d’un dels equipaments culturals més importants del país”, explica l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga.

Ampliació:

L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, s’ha reunit aquest divendres al matí amb el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat, Àlex Susanna, per explicar les diverses actuacions que es portaran a terme durant els propers tres anys. La més immediata és la millora dels accessos a la nova zona d’aparcament que es va crear a l’exterior del MAC-Empúries i que costarà uns 40.000 euros. Els treballs arrencaran aquest mateix juny i continuaran l’hivern vinent amb la col·locació d’un nou paviment i dels accessos a tot aquest entorn. Unes obres que suposaran una inversió total de 300.000 euros en tres anys.

Aquest proper hivern del 2016 també està previst que s’executiu el projecte paisatgístic que servirà per transformar el que havia estat fins ara el pàrquing del museu, una zona de 3.000 metres quadrats. Es vol remodelar tota aquesta zona convertint-la en un espai de descans, amb passeres de fusta on els visitants puguin asseure’s i tenir una bona visió de l’antiga ciutat grega. En aquest cas, s’ha pressupostat una partida de 150.000 euros i els treballs haurien d’estar acabats abans de l’estiu del 2017.

D’altra banda, també es preveu signar aviat un conveni entre l’Ajuntament de l’Escala i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural – l’ens que gestiona el MAC d’Empúries- per potenciar l’acció conjunta de els dues administracions en favor de la difusió del jaciment arqueològic.