Figueres celebrarà del 9 de juny al 9 de juliol la quarta edició dels 'Tastets surrealistes', una activitat gastronòmica que marida plats d'inspiració dalianana i una cervesa creada l'any 2008 pel xef Ferran Adrià i els sommeliers del Bulli. Un total de 24 establiments s'han adherit a la campanya, que en l'anterior edició va servir prop de 4.300 menús. Enguany, hi haurà sis tastets, que oscil·len entre els 12 i els 20 euros. L'objectiu és fer un salt qualitatiu i atreure el públic nordcatalà.
Per això, s'ha intensificat la promoció de la iniciativa a l'altra banda de la frontera. L'activitat està organitzada per l'ajuntament i Comerç Figueres, i compta amb el patrocini d'Estrella Damm i el suport de la Fundació Gala-Salvador Dalí.
Els platets estaran maridats amb la cervesa Inedit Damm, ideada per Ferran Adrià. Els visitants podran seguir la ruta de tapes gràcies a un llibret i una aplicació al bloc especialitzat 'Gastronosfera'. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha apuntat que aquesta ruta és "un reflex de la revolució gastronòmica que està vivint la ciutat en els darrers quatre anys, i de la implicació del sector de l'hostaleria participant en iniciatives conjuntes de promoció de la ciutat".
Per la seva part, el regidor de Fires i Mercats de la ciutat, Jordi Masquef, ha assegurat que en aquesta nova edició "s'ha apostat per la qualitat i la varietat" i que la iniciativa està plenament "consolidada". Els quarts 'Tastets surrealistes' comptaran amb activitats paral·leles a la ciutat, com ara el 22è Festival de Jazz, la tercera edició Festival Internacional de Dansa Agitart, la revetlla de Sant Pere i exposicions.