Obre al trànsit el pont de la C-66 a Besalú abans del termini fixat

L'actuació ha tingut un pressupost d’1,2 milions d’euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat aquest dimarts les obres del pont sobre el riu Fluvià de la travessera de la C-66 (C-66z), a l’entrada del nucli urbà de Besalú (Garrotxa). Les obres inicialment havien d'acabar per Sant Joan.

Els treballs, pressupostats en 1,2 milions d'euros, van començar el passat mes de gener. Les obres consisteixen en la rehabilitació de l'estructura, que creua el riu Fluvià amb una longitud de 210 metres, i l'ampliació i redefinició de la calçada per tal de garantir un bon estat de conservació del pont i millorar la seguretat de vehicles i vianants, segons ha apuntat el Departament. L'execució de les obres ha comportat el tancament del pont al trànsit i el desviament dels vehicles per la variant de Besalú (C-66), del qual s'avisa prèviament. Els vianants, per la seva banda, poden utilitzar el pont vell.

Concretament, les principals actuacions en aquesta obra inclouen la rehabilitació dels arcs del viaducte; la substitució del tauler actual per un de nou, de 9 metres d'amplada, amb una calçada per a vehicles de 6,5metres i una vorera al costat esquerre d'amplada lliure de fins a 1,5metres –actualment té dues voreres de 80 centímetres cadascuna; noves barreres de seguretat, integrades en l'entorn, i l'adequació de la senyalització.