Dos detinguts i 2.271 plantes de marihuana comisades a Figueres

A Pont de Molins es va arrestar una tercera persona per frau elèctric

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra la comissaria de Figueres (Alt Empordà) van detenir el dia 12 de maig una dona, de 35 anys, de nacionalitat russa i veïna de Sant Pere Pescador (Alt Empordà), com a presumpta autora d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
Pels volts de les dotze del migdia del dia 4 de maig, els Mossos van atendre un requeriment per un desnonament en un establiment de restauració, situat al quilòmetre 8.5 de la carretera la N-IIa, dins del terme municipal de Figueres.
 
Quan va arribar la patrulla va identificar a la persona responsable de l’establiment, una dona de 35 anys. Mentre els agents feien les gestions van notar una forta olor a marihuana. Van comprovar d’on sortia i van trobar a la part posterior de l’edifici tres sales plenes amb plantes de marihuana. Cada estança tenia la seva instal·lació de llums, extractors i ventiladors. En total hi havia 1.128 plantes, 149 transformadors, 116 focus de llum i 53 ventiladors, connectats de manera fraudulenta a la xarxa d’enllumenat general.
 
Davant les evidències, la dona va al·legar que aquella part de l’edifici la tenia llogada un veí de Barcelona.
 
Arran de la manifestació els mossos van iniciar una investigació per localitzar el suposat titular del contracte. Després de diverses indagacions es va constatar que el contracte de lloguer de l’annex de l’edifici havia estat realitzat fraudulentament,  usurpant les dades d’un home que vivia a Barcelona.
 
A més, també van descobrir que l’altre responsable de la plantació, i marit de la dona identificada, estava empresonat complint condemna en un centre penitenciari francès.
 
El 12 de maig els mossos van detenir la dona com a presumpte autora d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.
 
La detinguda, que no tenia antecedents, va quedar citada per tal de declarar quan ho requereixi el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.
 
D’altra banda, el dia 5 de maig, mossos d’esquadra de la comissaria de Figueres van detenir un home de 38 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle a motor.
 
Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient estaven fent tasques relacionades amb un abocament il·legal de pneumàtics, quan van localitzar restes del que podria haver estat una plantació de marihuana. També van descobrir que la troballa podria provenir d’un domicili del carrer Pou Artesià de Figueres.
 
Pels volts de les sis de la tarda, els mossos van anar a fer comprovacions a l’esmentat domicili. Només arribar-hi, van localitzar el pis on estaven les plantes per la forta olor que desprenien.
 
Poc després van localitzar el responsable del pis, el qual va obrir la porta als policies. Dins van localitzar dues habitacions amb un total de 1.143 plantes de marihuana. Les dues estances amb sistemes d’il·luminació i ventilació.
 
Els agents van comprovar que al pis no se li donava ús com habitatge i només era utilitzat pel cultiu de la droga. A més, operaris de la companyia elèctrica van confirmar que la instal·lació de llum tenia la connexió a la xarxa elèctrica manipulada i no passava pel comptador.
 
Després d’escorcollar l’home, els mossos li van trobar diverses claus, entre elles la d’un vehicle d’alta gama que estava estacionat al garatge. En inspeccionar el cotxe es va comprovar que constava com a sostret a França i li havien canviat les plaques de matrícula.
 
Els agents van detenir l’home com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle.
 
El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 7 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.
 
La investigació va continuar i l’11 de maig els mossos van detenir un altre home, de 42 anys, nacionalitat espanyola i veí de Figueres, per la seva presumpta relació amb el robatori del vehicle. Un cop va declarar en dependències policials va quedar en llibertat, pendent de ser citat pel jutjat d’instrucció que porta el cas.
 
Finalment, el dia 9 de maig, a la carretera GIV-6025, al terme municipal de Pont de Molins (Alt Empordà), una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient que anava a inspeccionar una explotació ramadera, va passar per davant d’unes naus que tenien les finestres tapades i desprenien una forta olor a marihuana.
 
Els mossos van identificar un home i una dona, de 35 i 28 anys, que no els van deixar accedir a les naus. Després d’obtenir autorització judicial, els policies van inspeccionar la finca. Dins d’aquesta hi van trobar les restes del que havia estat una plantació de marihuana. Hi havia uns 770 testos i aparells destinats al cultiu intensiu de plantes.
 
A més, es va comprovar que la finca estava connectada a la xarxa elèctrica sense passar per cap comptador de llum.
 
Arran dels fets, els mossos van denunciar les dues persones per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.