L'Ajuntament de l'Escala ampliarà la llar d'infants perquè cap nen es quedi sense plaça

Enguany s'han registrat 97 preinscripcions, quinze més de les disponibles

L'Ajuntament de l'Escala ha iniciat els tràmits perquè el departament d'Ensenyament autoritzi l'ampliació de l'escola bressol municipal Ballmanetes, que ha tancat el període de preinscripcions amb un total de 97 peticions, quinze més de les disponibles.

Unes xifres que suposarien deixar fora set alumnes de P-1 i vuit més de P-2. El consistori, però, no vol que cap nen es quedi sense plaça i ha comunicat al Govern que renuncia a fer el sorteig d'assignació previst per a dimarts que ve. La voluntat municipal és aprofitar l'espai disponible al centre per tal de fer una nova aula que doni cabuda a tots els preinscrits. En cas de rebre la pertinent autorització, els treballs de reconversió d'una de les sales comunes s'executaran a l'agost per tal que l'espai estigui operatiu a l'inici del proper curs escolar. L'ajuntament afegeix que el projecte no comportarà la contractació de personal extra.

La regidora d'Ensenyament de l'Escala, Mariona Muñoz, ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador a les famílies: "pensem trobar la solució, sigui definitiva o provisional, per garantir l'accés a tots els preinscrits. Per nosaltres, aquest és un gran pilar educatiu".