Censen 66 animals a Santa Coloma de Farners

S'emmarquen en una acció del Consell Comarcal de la Selva

Un total de 66 animals van ser regularitzats en la campanya d’identificació i alta al cens municipal de gossos i gats de Santa Coloma de Farners, el passat dissabte 23 de maig. Aquesta campanya va anar a càrrec dels serveis veterinaris i tècnics del Consell Comarcal de la Selva que van desplaçar-se fins a Santa Coloma de Farners per dur a terme la campanya d'identificació i alta al cens municipal dels gossos i gats del municipi.

El conseller de Sostenibilitat, José Celada, ha assegurat: “La campanya ha estat molt ben rebuda pels propietaris de les mascotes que, de forma totalment excepcional, han pogut identificar la seva mascota gratuïtament i sense desplaçar-se del seu municipi.” En aquest sentit, Celada ha volgut destacar l’elevat nombre d’animals que s’han regularitzat en els dos punts de la campanya: Santa Coloma Residencial i la Plaça de l'Ajuntament.

Aquesta iniciativa, organitzada conjuntament amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, té per objectiu facilitar la identificació i el registre de les mascotes, actes aquests que, tot i ser d'obligat compliment segons la Llei de protecció dels animals i les ordenances municipals, encara són desconeguts per bona part de la ciutadania. I és que, tal com ha recordat el mateix conseller de Sostenibilitat, cal tenir present que de cada any el Servei Comarcal recull entre 600-700 gossos i un 70% d'ells no estant identificats i un 90% no estan registrats al cens municipal. Per això, cal continuar insistint en campanyes com les que s’estan duen a terme a les diverses poblacions de la Selva.

El passat mes de gener, el Consell Comarcal de la Selva va posar en marxa una nova campanya destinada a fomentar la identificació i els cens d’animals de companyia. Si bé és cert que la legislació vigent obliga des de fa més de 12 anys a col•locar el xip i registrar totes les mascotes a l’Ajuntament, en l’actualitat encara un 60 per cent dels gossos no estan identificats. Per aquest motiu des de l’àrea de Medi Ambient del Consell i els ajuntaments de la comarca de la Selva es va creure oportú iniciar una nova campanya conjunta per fomentar la identificació acostant el servei veterinari i administratiu a cada municipi o nucli de població.

Durant aquests dos primers mesos de l’any 2016 ja s’han dut a terme campanyes a les poblacions de Sils i Vilobí d’Onyar amb un gran èxit de participació. En els propers dies es duran a terme les campanyes que hi ha programades a Fogars de la Selva, Hostalric i Riells i Viabrea i, posteriorment, s’aniran fent a la resta de municipis de la comarca. Pròximament la campanya es desplaçarà a Fogars, Arbúcies, Breda, Sant Hilari i tots els municipis de la zona del Ter Brugent.