El PGA Catalunya Resort invertirà 53 MEUR en la reforma de l'hotel i un nou complex esportiu

La firma preveu ampliar la plantilla fins als 350 treballadors

El PGA Catalunya Resort ha donat a conèixer més detalls del seu ambiciós projecte a tres anys que inclou la renovació de l'hotel de Caldes de Malavella (Selva), que obrirà aquest juny com a cinc estrelles, i la construcció d'un complex esportiu i recreatiu a uns terrenys de 75 hectàrees a Vilobí d'Onyar (Selva).

En aquest nou espai es construirà un estany artificial amb platja, una hípica, dos camps de futbol i rugbi i una vinya. Aquesta operació comptarà amb una inversió de 53 milions d'euros -33 s'han destinat a l'hotel- amb la idea de rellançar l'hotel i contribuir a la creació de llocs de treball i al turisme de qualitat a la zona. La firma preveu ampliar la plantilla i passar dels 240 empleats que té als 350 i doblar la xifra de visitants anuals i arribar als 80.000 d'aquí a tres anys. Des del PGA Catalunya Resort es diu que aquesta operació vol "consolidar el posicionament de la marca com el primer ressort d'estil de vida d'Europa". Es preveu que en els pròxims tres anys s'inverteixin un total de 53 milions d'euros, que se sumen als 80 milions d'euros que la firma afirma haver destinat a infraestructures sense incloure el sector residencial.

El pla d'expansió inclou el rellançament del que havia estat l'antic Meliá Golf Vichy Catalán, que actualment és propietat de PGA Catalunya Resort. La reforma d'aquest hotel ha comptat amb una inversió de 33 milions d'euros i està previst que obri les portes aquest juny. Tindrà la categoria de cinc estrelles i s'ha dissenyat amb la idea d'oferir un allotjament de vacances únic i dels més prestigiosos del país com a ressort de golf.

El disseny ha anat a càrrec de l'interiorista Lázaro Rosa-Violán que ha buscat combinar el caràcter eclèctic i el luxe en aquest espai renovat. L'hotel tindrà 149 habitacions de diferents categories (des de l'estàndard fins a l'"executive suite"), piscina exterior amb servei de bar, centre de bellesa, gimnàs, vuit menjadors per a esdeveniments i reunions, un "lounge bar Bistrot" i un restaurant basat en la gastronomia mediterrània i internacional on els plats locals i la cuina catalana tindran un especial protagonisme.

Actualment PGA Catalunya Resort rep 40.000 visitants a l'any motivats per atractius de la zona com és la gastronomia, la cultura o la natura. El 2019 la firma preveu que aquesta xifra es pugui doblar, arribant als 80.000 per any. A més a més preveuen augmentar la plantilla i passar dels 240 que hi ha actualment als 350 en tres anys. En les tasques de construcció, aquest any hauran contractat 360 persones.

La nova zona esportiva a Vilobí d'Onyar

El projecte també inclou la incorporació de 75 hectàrees a Vilobí d'Onyar, on hi anirà una vinya, una bodega i unes instal·lacions esportives amb una hípica i dos camps de futbol i de rugbi d'ús exclusiu per als residents i visitants del complex. La firma assegura que es farà "en sintonia" amb l'entorn natural. A més a més, els propietaris i turistes allotjats podran participar en la plantació i collita dels raïms i cultius. La sembra començarà aquesta primavera.

Les instal·lacions esportives es complementaran amb la construcció d'un llac artificial on es podran practicar esports aquàtics alhora que es crearà un club nàutic i de platja. Finalment, està previst que s'obri també una botiga gourmet amb productes locals de primera qualitat i dos clubs per a nens i joves amb diferents activitats i tallers.

Els inicis del PGA Catalunya Resort

El projecte va començar fa més de dues dècades amb la idea de construir unes instal·lacions de golf de primer nivell i una zona residencial caracteritzat per un disseny "dinàmic i avantguardista". El complex de golf es va crear a principis dels anys 90 per la Professional Golf Association (PGA) entre que el club de golf es va fundar l'any 1999 amb els dos camps de competició ideats per grans noms d'aquest esport com Gallardo i Coles. Ha acollit torneig nacionals i internacionals, com l'Open d'Espanya de Golf el 2000 i el 2009, l'Stadium Course o el Tour Course i s'ha consolidat com a un dels atractius de la zona de Girona i la Costa Brava.

Actualment ofereix una selecció de parcel·les, cases unifamiliars, aparellades i apartaments d'alt nivell integrats en un entorn natural, que buscaven des dels seus orígens complementar els seus dos camps de golf amb un projecte residencial de luxe.