Ensenyament segueix investigant els suposats abusos sexuals a tres alumnes de l'escola de Fornells

Un alumne més gran hauria estat el causant dels tocaments

El Departament d’Ensenyament s’ha compromès a mantenir informats en tot moment els pares del CEIP Forn d'Anells a Fornells de la Selva (Gironès) després de donar-se a conèixer que s’està investigant si un alumne del centre hauria abusat sexualment de nens més petits de la mateixa escola. Ara fa unes dues setmanes, els Serveis Territorials d’Ensenyament van obrir una investigació per esbrinar si un alumne més gran hauria fet tocaments o altres abusos a alumnes més menuts.

Tot i que en un principi s’havia parlat de dos afectats, aquest diumenge Ensenyament ha confirmat que es tractaria de tres nens. Davant la preocupació dels pares, el Departament va avançar una reunió que tenia previst per dilluns per aquest passat dissabte a la tarda. Uns 90 progenitors van assistir-hi. La trobada va comptar amb la presència del director territorial d’Ensenyament, Josep Polanco, la inspectora de la zona, una psicopedagoga, la cap de l’Equip d’Assessorament Pedagògic (EAP), l’alcalde de Fornells i la regidora d’Educació.

Ampliació:

El professorat de l’escola va controlar l’entrada al recinte per evitar que hi accedissin membres dels mitjans de comunicació. Als pares se’ls va notificar que ja s’havia identificat a l’autor dels presumptes abusos i van assegurar que el controlen i que ja no va al menjador de l’escola.

D’entrada, un cop es va difondre la notícia, la direcció del centre públic va enviar un correu als pares informant-los que els convocaven a una reunió el proper dilluns 23 de maig a la tarda. No obstant això, davant la preocupació i neguit que es va generar, el Departament i l’equip directiu del centre van decidir avançar la reunió a aquest passat dissabte. Uns 90 pares van assistir-hi, entre ells els progenitors dels tres alumnes que suposadament haurien patit els abusos. Durant la reunió, la psicopedagoga va donar alguns consells als pares sobre com podien tractar aquest assumpte amb els seus fills.

Els fets es van conèixer ara fa dues setmanes. Els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona van obrir una investigació després de rebre l’alerta de la direcció de l’escola pública de Fornells de la Selva.

Els suposats abusos sexuals haurien succeït en horari no lectiu però dins del centre. A dia d’avui, els Mossos d’Esquadra no han rebut denúncia per aquests fets, ni verbal ni escrita. De totes maneres, precisen que si es tracta d’un menor de menys de 12 anys, no pot ser imputat per cap mena de delicte. Per part del centre, van declinar fer qualsevol declaració i únicament van remarcar que havien seguit tots els protocols i passos establerts en aquests casos.