Figueres reestructura el govern amb Jordi Masquef com a nou portaveu de grup

Francesc Cruanyes deixa Comunicació i les funcions de portaveu

Marta Felip va fitxar Francesc Cruanyes com a número dos de la llista municipal de CiU per Figueres a les darreres eleccions. Inscrit com a independent, l'experiodista de TVE va rebre les carteres de Medi Ambient, Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació Internacional i Relacions Transfrontereres. Per la seva trajectòria professional, es va comprometre a dirigir Comunicació, i també va ser designat portaveu del grup municipal. De fet, estava cridat a ser tinent d'alcalde però el pacte amb el PSC va col·locar Pere Casellas en aquest lloc.

Ara, un any després que el govern de la ciutat comencés a caminar, Cruanyes deixa de ser portaveu i de gestionar Comunicació -una àrea que portarà personalment l'alcaldessa-, a canvi de les àrees de Mobilitat i Patrimoni. L'equip de govern ha preferit situar el convergent Jordi Masquef, regidor de Tresoreria, al capdavant del grup. S'interpreta com un moviment per marcar perfil polític del partit, que havia quedat diluït, segons apunten algunes veus. Malgrat això, des del consistori asseguren que no es tracta de cap crisi de govern, sinó d'una reestructuració competencial.

Núria Galimany (UDC), en substitució de Mar Casas (CDC), rep les carteres d'Educació, Infància i Joventut. Amb la incorporació de Galimany a l'Ajuntament, Unió té ara dos regidors. Manuel Toro, responsable de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, ha reclamat insistentment grup propi democratacristià. L'alcaldessa, però, ja ha deixat clar que no hi accedirà perquè van concórrer junts el 24-M passat, sota una mateixa llista. Amb tot, en les qüestions "de país" que es debatin al si de l'Ajuntament, Unió podrà expressar-hi el seu posicionament "amb veu pròpia", remarquen fonts consistorials.

Per la seva part, el PSC compta amb tres regidors: Pere Casellas, tinent d'alcalde i responsable de Seguretat Ciutadana, Benestar Social i Habitatge; Alfons Martínez, al capdavant de Cultura; i César Barrenechea, amb Esports.

La coalició CiU-PSC va tancar al febrer un acord d'estabilitat amb el regidor de Compromís d'Esquerres per Figueres, Xavi Monfort, que en el darrer ple municipal va oficialitzar la seva renúncia per motius personals. Assumeix el seu lloc el número tres de la llista, l'independent Òscar Vergés.