Els mossos localitzen 1.975 plantes de marihuana en cinc dies al Pla de l'Estany

S'han detingut dos homes, de 37 i 41 anys

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 6 de maig, un home de 41 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Porqueres (Pla de l’Estany), com a presumpte autor d’un delicte de violència domèstica. A més, també se’l va denunciar penalment com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
La primera de les actuacions es va iniciar cap a les cinc de la matinada del dia 6 de maig, quan una dona va anar a la comissaria de Banyoles per tal de denunciar uns maltractaments per part del seu marit. Els agents van iniciar les diligències del que en principi era un cas de violència domèstica i, en anar al domicili, a la població de Porqueres (Pla de l’Estany), van notar una forta olor a marihuana.
 
Els agents van identificar l’home i, després de detenir-lo, van accedir a una habitació que hi havia a la zona del garatge. A l’interior van localitzar 276 plantes de marihuana amb tota la instal·lació pel cultiu, 13 làmpades, 13 transformadors i 2 extractors.
 
Per aquest motiu també se’l va denunciar penalment com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).
 
El detingut, amb antecedents, va passar el dia 6 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Només cinc dies més tard, concretament l’11 de maig, agents de l’Àrea Bàsica Policial del Gironès- Pla de l’Estany van denunciar penalment un altre home, de 37 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Girona (Gironès), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
Aquests fets es van iniciar el 26 d’abril en un local de Banyoles, on uns operaris encarregats de canviar els comptadors de la llum van detectar una manipulació fraudulenta de la línia general, que provenia d’un local tancat al públic.
 
Quan els mossos d’esquadra van saber aquest fet, es van posar en contacte amb el propietari del local i la llogatera del mateix. Els agents van esbrinar que la llogatera havia deixat les claus a un home per tal que hi fes obres de reforma.
 
Quan la llogatera va voler anar al local es va trobar que li havien canviat el pany i no hi va poder accedir. Finalment, el passat 11 de maig, la llogatera acompanyada de diversos agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Girona, es van citar amb l’home que havia de fer les obres.
 
En accedir a l’immoble i, després d’observar totes les estances, els mossos van veure cablejat elèctric que s’introduïa a l’interior d’una paret que semblava construïda recentment.
 
Els agents van haver de treure tot el mobiliari i, després de moure un armari de grans dimensions, van trobar un forat per on es podia accedir a unes habitacions subterrànies. Abans de baixar van veure dos tubs d’extracció d’aire, els quals desprenien una forta olor a marihuana.
 
Quan van baixar van localitzar una plantació amb 1700 plantes de marihuana i tota la instal·lació elèctrica, com 30 làmpades, 30 transformadors, 3 extractors i 2 filtres.
 
Per aquest motiu els mossos van denunciar penalment l’home, de 37 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Girona.
 
L’home, que té antecedents, va quedar citat per tal de declarar davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia quan sigui requerit.