Dues empreses compren la nau nova de la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses

S'hi crearan 98 llocs de treball

La compra que s'ha fet oficial aquest dimecres amb la signatura de l'escriptura ha comptat amb la presència del gerent de l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), Albert Civit, l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué i també del delegat del Govern a la demarcació de Girona, Eudald Casadesús.

Les dues empreses han adquirit la parcel·la número 9 que té una superfície de 16.682 metres quadrats. Hi ha inclosa una nau de 8.025 m2 de superfície en planta baixa que les dues empreses – Artesania Pirineu S.L i Eolgreen- ocuparan després de dividir-la per la meitat a parts iguals. Des de l'any 2006, l'INCASÒL n'era el propietari quan va adquirir aquesta colònia i les naus de la fàbrica de més recent construcció a la societat Hilaturas Llaudet SA (HILLSA). Des del 2003 que ja no hi havia activitat.

La inversió de les dues empreses i la creació de llocs de treball

Artesania Pirineu SL. és una empresa que es dedica al disseny, fabricació i comercialització de productes per a la decoració de la llar. Fundada l’any 1983, inicialment es dedicava a la fabricació d’articles de fusta però, a partir de l’any 1992, s’ha anat especialitzant en la producció de motllura per a quadres, marcs de fotografies, miralls i teles, així com en la impressió digital sobre tot tipus de suports. També fabrica pintura original i productes de decoració de paret. Entre els seus clients es troben grans superfícies de bricolatge, com Leroy Merlin, Akí, Bauhaus o Brico Marché.

La firma preveu el trasllat parcial de l'empresa que té a Ripoll fins a Sant Joan de les Abadesses amb una inversió d'1,175 milions d'euros per a la compra i adequació de la nau així com l'adquisició de la nova maquinària. Hi treballaran entre 47 i 50 treballadors.

L'altra empresa que s'instal·larà a la Colònia Llaudet és Eolgreen, amb seu a Sant Boi de Llobregat, produeix i comercialitza béns d’equips dels sectors energètic sostenible, enllumenat, seguretat i telecomunicacions. La firma preveu invertir L’empresa preveu invertir 875.000 euros per a la compra de la nau i 2,7 milions d'euros per a la posada en marxa de l'activitat. El número de llocs de treball que generarà serà 48 de directes (35 treballadors de planta, 9 administratius i 4 de laboratori) i 22 llocs més indirectes.

Un impuls per al futur industrial a la zona

L'alcalde del municipi, Ramon Roqué, ha subratllat que aquesta operació és una "molt bona notícia" per al territori perquè ve a ser com l'"embrió" de la "reindustrialització d'un espai que havia caigut en decadència" i que ara pot tornar a ser un "motor econòmic" important a la zona.

En aquest sentit, també ha dit que s'ha produït en un moment en què s'està a punt d'adjudicar la urbanització del nou polígon industrial de la Colònia Llaudet, que ha de permetre fer-hi arribar tots els serveis i construir-hi vials. Aquest divendres, està previst que s'aprovi per ple l'adjudicació a l'empresa guanyadora del concurs amb un cost total d'uns 3,2 milions d'euros.

Les obres es faran en un termini de cinc anys tot i que es podria accelerar en funció de la demanda d'empreses interessades en instal·lar-se al polígon. En el primer any, s'han de portar els serveis i les xarxes d'abastament d'aigua i residuals des del nucli urbà. I seguidament, també s'haurà de construir una rotonda i un vial d'accés a la nau existent, a més d'urbanitzar la resta del polígon.