Deu municipis de la Selva participen en el projecte Brigada Jove

Oferiran més de 70 places de treball a joves d'entre 16 i 25 anys

Un total de deu municipis de la comarca de la Selva participen aquest estiu en una nova edició del projecte Brigada Jove. Aquest projecte dóna l’oportunitat a molts joves de treballar durant els mesos d’estiu, ja sigui per estalviar uns diners que els servirà per a la resta de l’any o per aprofitar que aquests són mesos en què augmenta la contractació. Per a d’altres joves, aquesta pot representar la seva primera experiència laboral i l’oportunitat d’aprendre com enfrontar-se al mercat del treball.

En els darrers anys, molts ajuntaments de la comarca de la Selva han apostat per posar en marxa el projecte Brigada Jove. Aquest projecte està destinat a acompanyar les persones joves, especialment de 16 a 25 anys, en aquesta primera experiència laboral.

Enguany, el projecte es realitzarà a les poblacions d’Amer, Breda, la Cellera de Ter, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Sils i Vidreres. En total, aquestes poblacions oferiran més de 70 places segons les necessitats del municipi i relacionades majoritàriament amb la promoció turística, administratives i de manteniment dels espais municipals.

El projecte Brigada Jove consta de dues parts complementàries: per una banda el desenvolupament de les tasques laborals en un entorn tutoritzat i, per altra banda, una formació transversal per tal d’afavorir l’adquisició de competències i habilitats per la vida que facilitin al jove relacionar-se des d’una nova posició amb al mercat laboral.

L’Oficina Jove de la Selva és l’encarregada d’oferir aquestes formacions als municipis o treballar conjuntament amb les persones tècniques de joventut per tal de coordinar-les.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervías, ha assenyalat: “Amb aquest projecte es vol garantir l’orientació i l’acompanyament de la joventut en la seva trajectòria formativa i laboral per tal d’augmentar les seves oportunitats d’accés al treball qualificat.”
Aquelles persones que estiguin interessades a obtenir més informació d’aquest projecte només cal que s’adrecin als webs municipals o bé consultin a l’Oficina Jove de la Selva.