Unes 200 persones es concentren en record de la nena atropellada mortalment a Bonmatí

La família vol que la menor sigui enterrada al Marroc

Unes 200 persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda davant de l'Ajuntament de Bonmatí per retre homenatge a la nena de 4 anys atropellada mortalment el passat dilluns.

El poble ha volgut donar suport a la família de la nena, que va arribar fa 17 anys al municipi procedent del Marroc. L'alcalde, Marc Garcia, ha destacat que el poble està molt afectat perquè la família era molt coneguda i estava molt arrelada. El desig de la família és que la nena s'enterri al Marroc i el consistori està ajudant en les tasques de repatriació.

L'escola del poble també està organitzant per divendres un acte d'homenatge a la petita i convida a participar-hi tothom. Dos psicòlegs han estat aquest dimarts a l'escola per tractar el tema amb mestres i alumnes.

A través del Dipsalut, l'ajuntament també ha ofert atenció psicològica a la família de la víctima. La mare encara és a l'hospital i el pare ja ha arribat d'Alemanya, on treballava.

Ampliació:

La notícia de la mort de la petita de 4 anys ha deixat molt tocat el poble de Bonmatí, que dilluns celebrava el darrer dia de la Festa Major. En aquest municipi de només 1.200 habitants, la família de la víctima era molt coneguda. El matrimoni va arribar procedent del Marroc fa uns 17 anys i era una família molt arrelada al poble, tal i com reconeix l'alcalde, Marc Garcia.

Per això, el poble no ha volgut deixar sola la família i unes 200 persones s'han concentrat aquesta tarda a la plaça davant de l'ajuntament per recordar la nena i per mostrar el suport als seus familiars. "Han passat molt poques hores però el poble ha respost molt bé, esperem que la família se senti recolzada", ha declarat l'alcalde.

Suport psicològic a l'escola i per a la família

L'ajuntament ha decretat tres dies de dol després del succés de dilluns i un crespó negre penja del balcó de l'edifici consistorial. A la concentració hi havia molts nens petits, ja que la nena tenia més germans i molts han volgut sumar-se a l'acte de suport. De fet, com explicar el succés als nens ha estat una de les prioritats de l'ajuntament.

A través del Dipsalut i del Departament d'Ensenyament, un equip de psicòlegs ha estat avui al centre per fer costat a l'equip docent i donar-los consells sobre com tractar la notícia amb els nens. A més, l'escola està organitzant un acte obert a tothom per divendres a la tarda. Es tracta d'obrir l'escola perquè tothom pugui deixar un últim record a la petita morta en l'accident.

També ha necessitat atenció psicològica la família de la nena mort. Un especialista s'ha desplaçat fins a l'hospital, on la mare es recupera de les múltiples fractures, ja que el conductor no només es va endur per endavant la nena de 4 anys sinó que també va atropellar la mare. Està previst que aquesta tarda se la traslladi de l'hospital Josep Trueta de Girona fins al Santa Caterina de Salt, on seguirà recuperant-se de les ferides a planta. L'alcalde també l'ha visitat aquest dimarts a l'hospital. "Està greu però força conscient del què ha passat", ha relatat.

Quan van produir-se els fets, el pare de la nena estava a Alemanya treballant. Dilluns de matinada ja va arribar al poble i s'ha pogut reunir amb la família. La voluntat dels pares és que la nena sigui enterrada al Marroc. Per això, segons ha explicat l'alcalde, estan ajudant en tots els tràmits per a la repatriació del cos.

Mostres de condol des de Bescanó

Des del poble veí de Bescanó –d'on era el conductor detingut- també s'han volgut sumar a les mostres de suport i a través del seva pàgina de Facebook han deixat un missatge en record de la nena mort. "L'Ajuntament de Bescanó en nom de tota la població lamenta el tràgic accident mortal succeït a Bonmatí i expressa el seu condol a la família i a la població veïna de Bonmatí", han escrit.

El detingut, Àlex A. té 39 anys i viu a Bescanó. Aquest matí, els mossos l'han traslladat als Jutjats de Santa Coloma de Farners per declarar davant del jutge d'instrucció número 3. Allà, ha relatat que després de l'impacte es va aturar per socórrer les víctimes però que algú que havia vist l'accident el va agredir i li va donar cops a la cara i puntades de peu a un braç. Per això, segons al·lega, va agafar la furgoneta i va fugir.

Mitja hora més tard els mossos el van detenir a Bescanó i va donar positiu en la prova d'alcohol (0,53mg/l) i de drogues. El jutge ha prorrogat la seva detenció fins demà a l'espera que els mossos complementin l'atestat amb informació de testimonis de l'accident. Està previst que torni als jutjats dimecres al matí.