Comencen les obres de restauració del mur oest al Castell de Montsoriu

Els treballs tindran un cost de 375.000 euros

La junta del Patronat del Castell de Montsoriu ha aprovat l’inici de les obres de restauració del mur oest, que s’han adjudicat per 375.000 euros i que està previst que s’iniciïn avui mateix.


En el transcurs de la sessió, que es va celebrar dijous passat, es va presentar el projecte que servirà per refer tota la façana oest i nord del castell amb recuperació dels passos de ronda i els nous accessos per a vianants. El termini d’execució d’aquestes obres, segons va explicar la mateixa arquitecta del castell Eulàlia Marqués, és d’uns nou mesos i compten amb el suport del Ministerio de Fomento, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.


D’altra banda, la sessió també va servir per analitzar quin és l’estat de les obres del nou edifici de serveis. Així tal com es va donar a conèixer en la mateixa reunió, les obres estan ja pràcticament enllestides i només queden per finalitzar els acabats interiors i el mobiliari.


La consellera de Cultura, Raquel Reyner, ha destacat l’esforç que s’ha fet perquè aquest edifici pugui entrar en funcionament abans de l’inici de l’estiu, una època en què el castell de Montsoriu- igual que a la primavera- rep una molt bona afluència de visitants. Per això, ha continuat Reyner, s’està treballant en els acabats interiors i el mobiliari perquè aquest nou equipament ja estigui en ple funcionament a principis del mes vinent.

Aquesta era la primera Junta del Patronat del Castell de Montsoriu en què hi participava el nou director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Francesc Ten, que va destacar la gran tasca que s’està duent a terme al castell de Montsoriu,. En aquest sentit, Ten va destacar la bona entesa i la implicació que hi ha hagut des de sempre entre les diverses administracions per tal que la recuperació del castell de Montsoriu pogués ser una realitat. A més de Ten, la Junta va comptar amb la participació de la resta de membres: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, els ajuntaments d’Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu i el Museu Etnològic de la Gabella.