Mata una nena de tres anys atropellant-la i es dóna a la fuga a Bonmatí

El conductor, que també ha ferit de gravetat una dona de 54 anys, ha estat detingut

Un conductor ha estat detingut aquest dilluns a la tarda després d'atropellar mortalment una nena de tres anys a Bonmatí (Selva) i fugar-se. El sinistre –a la GI-532- ha deixat també una dona de 54 anys –possiblement la mare de la víctima- ferida de gravetat i traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, l'avís de l'accident s'ha rebut pels voltants de les 15.01 hores al quilòmetre 10,4 de la GI-532, entre el pont sobre el Ter i la fàbrica Casademont. Les dues afectades estarien circulant per la vorera de la carretera quan han estat envestides per un cotxe, que ha continuat amb la seva marxa sense aturar-se. Com a conseqüència de l'impacte, la nena menor d'edat ha mort mentre que la dona adulta ha quedat ferida de gravetat.

Els Mossos d'Esquadra han iniciat un dispositiu per localitzar el conductor escàpol, que ha estat interceptat a pocs quilòmetres, a Bescanó (Gironès). L'home, veí d'aquesta localitat, ha estat arrestat acusat d'un delicte d'homicidi imprudent.

Begut i drogat

El detingut conduïa sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Segons els Mossos d'Esquadra, l'home ha donat un resultat positiu en la prova d'alcoholèmia de 0,53mg/l expirat i també en la de drogues.

Una agent d'aquest cos que estava fora de servei ha localitzat a Bescanó el vehicle que es corresponia amb les característiques i que presentava un fort cop al capó. Seguidament un dotació de trànsit ha pogut localitzar el conductor i l'han detingut.

Es tracta d'un veí de Bescanó (Gironès) de 39 anys a qui acusen d'un delicte d’homicidi per imprudència, un delicte de conducció temerària, un de conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues i un delicte de lesions.

Tres dies de dol al municipi

La víctima vivia amb la seva família a Bonmatí, un municipi que precisament celebrava aquest dilluns l'últim dia de la festa major. El seu alcalde, Marc Garcia, ha explicat que demà decretaran tres dies de dol i que penjaran un crespó negre.

Segons sembla, la víctima, la mare i els seu germans tornaven de l'hort pel voral quan una furgoneta els ha atropellat. Segons Garcia, un veí del poble ja l'havia fet afluixar una estona abans perquè conduïa molt ràpid.

Una altra veïna, la Carmen, que viu molt a prop del lloc de l'atropellament, ha explicat que ha sortit en sentir el soroll de l'impacte. Recorda que ha vist com el vehicle marxava ràpid. "He pensat que potser no duia el mòbil i que anava a buscar ajuda", detalla.

Tant l'alcalde com els veïns expliquen que no s'havia produït cap fet similar en els últims anys en aquesta zona i lamenten el tràgic succés.