La CUP de Girona preguntarà a l'Equip de Govern sobre el bloqueig al 'M'Escoltes'

La gran trobada d'agrupaments d'escoltes no s'ha pogut celebrar pel Temps de Flors

El grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a l'Ajuntament de Girona, preguntarà a l'Equip de Govern sobre els motius pels quals des del consistori s'han negat a facilitar els permisos necessaris als quatre agrupaments escoltes de la ciutat per a la celebració del "M'Escoltes" durant el Temps de Flors.

El número dos de grup i regidor a l'oposició, Lluc Salellas, va mostrar la seva indignació a través de la xarxa social Twitter assegurant que "aquesta és també la Girona que no surt als grans mitjans però que bloqueja les entitats de lleure #aparador #façana", qualificant la decisió de l'Ajuntament de "indignant".

Amb tot, Salellas va assegurar a la mateixa xarxa social i responent a un usuari que preguntaran a l'Equip de Govern "què ha passat" i que treballaran "perquè no torni a succeir".

El "M'Escoltes" és una trobada dels quatre caus de Girona on també treballen i intenten trobar solucions a les mancances que consideren que té la ciutat. Alguns dels temes treballats han estat la mobilitat i barreres arquitectòniques, la gestió d'espais naturals com la Devesa, l'urbanisme i l’ús de l'espai públic, entre d'altres.

Aquest any la temàtica del "M'escoltes" era "La cultura que voldríem: plural, pública, popular i de qualitat". Com a entitats dinamitzadores, creuen que la ciutat té un dèficit respecte a la cultura popular i autogestionada ja que, la majoria d'ofertes, acaben esdevenint festivals privats o macro atraccions turístiques. Aquest fet pot derivar, segons els agrupaments gironins, a uns preus que la majoria de la població no es pot permetre mai o gaire sovint, a una oferta poc inclusiva i a una sobreexplotació dels recursos com a ciutat.