Detingut per robar en dos habitatges d'Empuriabrava

Els fets es van produir aquest dimarts al sector port Banyuls

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 10 de maig, un home de 42 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Castelló d’Empúries (Alt Empordà), com a presumpte autor de dos robatoris amb força a domicili i un altre de resistència i desobediència als agents de l’autoritat.
 
Els fets van succeir cap a les set del matí del mateix dia 10 de maig, al sector port Banyuls d’Empuriabrava, quan ens van alertar que un home estaria robant a l’interior d’un domicili.
 
Els agents es van desplaçar al lloc i van comprovar que dos habitatges havien estat forçats. Un tenia la porta corredissa del menjador oberta i de l’interior havien sostret la televisió, mentre que l’altre tenia la persiana forçada i el vidre d’una finestra trencat.
 
Els mossos ràpidament van iniciar una recerca per tal de localitzar l’autor dels fets. En passar pel carrer Joan Carles I, els policies van veure un home que coincidia plenament amb la descripció facilitada pels testimonis i aquest, en veure els policies, va arrencar a córrer.
 
L’home va fugir saltant per les teulades mentre que els mossos el seguien des del carrer. Després de saltar i caure a l’aigua del canal i de fugir passant pels jardins d’onze cases, els agents van aconseguir aturar l’home, que va oferir una residència activa a la detenció.
 
A la butxaca, se li va trobar la clau d’un cotxe que estava aparcat molt a prop dels habitatges violentats. A l’interior del maleter hi havia una televisió, que posteriorment es va comprovar que havia estat sostreta d’un dels pisos.
 
Per tot això, es va detenir l’home com a presumpte autor de dos robatoris a interior de domicili i un altre de resistència als agents de l’autoritat
 
El detingut, amb antecedents, va passar el dia 11 de maig a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.