Dos joves borratxos fugen de la policia a la Jonquera i s'estimben amb el cotxe

El conductor es volia canviar de lloc amb el copilot amb el vehicle en marxa

Dos joves de nacionalitat francesa han fugit de la policia espanyola a la Jonquera (Alt Empordà) i s'han estimbat amb el cotxe pocs metres després.

Aquest dimecres a les 09.25 del matí, un cotxe patrulla ha vist el vehicle (un Peugeot 307 amb matrícula francesa) fent una maniobra brusca quan ha detectat els agents a l'N-II, a l'alçada de l'Agència Tributària. La policia ha donat l'alto però el conductor ha accelerat per fugir.

Aleshores, ha començat una persecució. Mentre el cotxe estava en marxa, els policies han vist com el conductor i el copilot intentaven intercanviar-se el lloc. Això ha provocat que perdessin el control del cotxe, que s'ha acabat estimbant i bolcant al voral de la carretera.

Els joves, de 22 i 24 anys, han resultat il·lesos però han donat una taxa d'alcohol de 0,87 i 0,82. Els han detingut per desobediència i un delicte contra la seguretat viària per conduir beguts.

Ampliació:

Cap a dos quarts de deu del matí, els agents de la policia que anaven al cotxe patrulla ha vist el vehicle amb matrícula francesa fent una maniobra sospitosa al volant. Llavors, els han donat l'alto però, lluny d'aturar-se, el conductor del Peugeot ha accelerat i ha emprès la fugida per l'N-II en direcció a França.

Aleshores, els policies han posat les sirenes i ha començat la persecució per la carretera. Els agents han vist com, amb el vehicle amb marxa, el pilot i el copilot han intentat intercanviar-se el lloc. Durant la maniobra, però, han perdut el control del cotxe. Primer ha xocat contra una senyal i contra els guarda-rails de la carretera i després han bolcat. Els agents han avisat una ambulància perquè atengués els dos joves però no han necessitat intervenció mèdica perquè han resultat il·lesos.

Els agents han detectat que feien pudor alcohol, tenien problemes per coordinar i tenien parlar vacil·lant. Per això, els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al lloc del sinistre i els hi han fet la prova d'alcoholèmia. Han donat taxes de 0,86 i 0,82, molt superior a la permesa. A més, han comprovat que el conductor, que duia el cotxe del seu pare, no tenia carnet.

Per tot això, els han detingut per un delicte de desobediència a agents de l'autoritat i un delicte contra la seguretat viària per conduir de forma temerària i sota la influència de begudes alcohòliques. Està previst que dijous passin a disposició judicial.