Posen seguretat privada al bloc ocupat de Calonge i els tornen a tallar la llum i l'aigua

L'ajuntament ha actuat per segona vegada

Vigilants de seguretat privada controlaran el bloc ocupat de Calonge les 24 hores del dia per evitar que els ocupes tornin a punxar la llum i l'aigua. Una vintena de pisos del bloc, situat a l'avinguda Catalunya de Sant Antoni, estan ocupats des de gener de 2015. A l'abril, l'ajuntament va fer una primera actuació i va tallar la llum i l'aigua perquè les connexions il·legals suposaven un risc per a la seguretat dels habitants del bloc.

Tot i aquesta actuació, els inquilins van tornar a ocupar els habitatges, van rebentar els panys dels comptadors i van tornar a punxar la llum i l'aigua. Aquest matí, tècnics de les companyies subministradores han tornat a desconnectar, sota la supervisió de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Dues famílies han abandonat ja el bloc voluntàriament. L'ocupació massiva d'aquests pisos es va produir el gener de 2015. El bloc té 48 pisos, dels quals només una petita part s'havien pogut vendre. A més, alguns són segones residències i, per tant, són poques les famílies que viuen de manera permanent a l'edifici.

Des de fa més d'un any, una vintena dels habitatges estan ocupats il·legalment i, a més, tenen la llum i l'aigua punxada. En el moment de l'ocupació, l'edifici era d'una promotora que estava en concurs de creditors i, actualment, els pisos que no s'han venut són propietat del BBVA.

A principis d'abril, la propietat i també les companyies de subministraments van alertar que l'ajuntament de tenir punxades les connexions suposava un "risc per a tercers". Per això, agents de la policia local i dels mossos van acompanyat els tècnics de les companyies a desconnectar els serveis.

Tornen a ocupar

No obstant això, les famílies van tornar a entrar al bloc i, a més, van fer noves connexions il·legals per tenir altra vegada aigua i llum gratis. Això ha provocat una segona actuació per part de l'ajuntament. Aquest matí, els tècnics –custodiats per la policia- han tornat a desconnectar els serveis. Dues famílies han abandonat voluntàriament el bloc i l'Oficina Municipal d'Habitatge ha atès una dotzena de famílies a les quals ha donat hora per atendre-les properament.

Per evitar que els ocupes tornin a entrar i punxin novament les connexions, la comunitat de propietaris ha contractat seguretat privada que vigilarà l'immoble durant les 24 hores del dia. L'operatiu per desconnectar els serveis s'ha fet sense incidents.