Tossa refinançarà un préstec d’1,4 MEUR per millorar-ne les condicions

També aprovarà una modificació de crèdit per acabar els projectes d'enguany

L’Ajuntament de Tossa té intenció d’aprovar en el ple ordinari de demà dijous una operació de refinançament de préstec per tal de millorar les condicions dels interessos que té amb els bancs per uns altres de més adequats al mercat actual. L’objectiu inicial era refinançar quatre préstecs, però finalment es refinança el que té el saldo viu més elevat i es liquida un altre que és el que té els interessos més elevats.

Així, el refinançament és per un import d’1.398.670 euros amb el Banc Sabadell, passant d’un préstec amb un interés “Euríbor a 12 mesos + 2,35” a “Euríbor a 3 mesos + 0,99”, el que representa una millora de les condicions econòmiques per a l’ajuntament. A més, el canvi permet ampliar el termini de venciment de l’any 2024 a l’any 2028.

I pel que fa a la liquidació d’un altre dels préstecs, com que l’Ajuntament de Tossa ha tingut un superàvit de 370.012,58 euros l’any 2015 i la Llei obliga als ajuntaments a reduir deute amb els superàvits, es destinarà part d’aquests recursos –concretament 335.000 euros- a liquidar el préstec més car que té l’ajuntament.

D’altra banda, amb el restant del superàvit, fent una modificació de crèdit de diverses partides del pressupost actual (14.000 euros), rebent dues subvencions de Generalitat i Diputació (66.000 euros) i podent demanar un nou préstec (494.000 euros), l’ajuntament tirarà endavant la totalitat del programa d’inversions previst per aquest any. Les principals inversions que es faran són pavimentació de carrers, remodelació de la plaça de l’Ava Gardner, millores a Vila Vella,  millores a Sa Gabarra, millores a Es Far, reformes a Can Ganga, adequació de la Vil·la Romana dels Ametllers o l’arranjament de les muralles, entre d’altres.

La regidora d’Hisenda, Mª Àngels Pujals, explica que “es tracta de millorar la situació dels préstecs que té l’Ajuntament i, alhora, fer les modificacions de crèdit necessàries per a fer les accions de govern que creiem més convenients pel municipi”.