Maçanet seguirà repartint aigua a Residencial Park tot el mes de maig

Rec Madral no ha fet cap millora a la xarxa i l'ajuntament prendrà una decisió la setmana vinent

El problema de l'aigua continua sense resoldre's a la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva, una de les urbanitzacions més grans d'Europa on hi ha més de 2.000 parcel·les. Des del 2 d'abril, un ban municipal prohibeix als veïns beure aigua de l'aixeta perquè surt tèrbola i té massa ferro, alumini i manganès. El problema fa anys que s'arrossega i tant els veïns com el consistori estan tips de la situació i acusen l'empresa responsable de la xarxa, Rec Madral, de no fer les inversions necessàries perquè l'aigua surti en condicions.

El passat dimarts, el consistori va començar a repartir dues garrafes d'aigua els dimarts i dues més els divendres a totes les famílies de la urbanització. Com que a Residencial Park hi viu molta gent (a l'estiu o alguns caps de setmana es pot arribar a les 6.000 persones), aquest sistema generava cues ja que els veïns havien de presentar el DNI i també el rebut de l'aigua i se'ls havia de tatxar d'un llistat.

Aquest repartiment d'aigua també està alterant el dia a dia de la comptabilitat del consistori. Segons reconeix Guinó, ja han repartit gratuïtament quasi 2.000 garrafes (cadascuna val 0,99 euros). "Són molts diners que no teníem previstos gastar i haurem de fer una modificació de crèdit", ha anunciat l'alcalde. Per estalviar costos i fer més fàcil el repartiment als veïns, l'ajuntament canviarà de sistema.

Un camió amb 25.000 litres d'aigua

L'alcalde ha explicat que volen mantenir el repartiment d'aigua potable durant tot el maig però que ho faran a través d'un camió cisterna. Cada dissabte de mes, el camió –carregat amb 25.000 litres- estarà a la urbanització i els veïns es podran endur l'aigua que necessitin. Com que el camió té 20 aixetes, serà més pràctic per als afectats, que podran anar omplint-se ells mateixos les garrafes que portin des de casa.

Sense notícies de Rec Madral

Ni l'ajuntament ni el Departament de Salut tenen cap novetat sobre l'empresa Rec Madral. Segons confirma l'alcalde, no tenen constància que hagi fet cap pas per millorar la situació. "Des de Salut ens continuen dient que no faran cap més analítica fins que tinguin alguna certesa que l'empresa ha fet millores", explica.

La setmana passada, el consistori va donar un ultimàtum de deu dies a l'empresa. Si no millora la xarxa, l'ajuntament amenaça amb intervenir el servei. L'alcalde ha remarcat que mantenen el pols amb l'empresa i ha assegurat que prendran una decisió tan aviat com els serveis jurídics tinguin estudiada l'alternativa més viable. "La setmana que ve aquest tema ha d'estar resolt", ha declarat.

L'alcalde lamenta que la situació estigui afectant als veïns i sobretot s'ha mostrat preocupat per aquells veïns que hagin estat bevent aigua no potable. "El que ens preocupa és que algun dia hi hagi alguna infecció, fins ara hi havia gent que no tenia mitjans i havia de beure aigua de l'aixeta, no entenc com ningú fa res", lamenta.