Quadriplica la taxa d'alcohol, agafa el cotxe i s'estampa tot sol a Santa Pau

L'home va sortir il·lès del sinistre i ara haurà de respondre'n davant del jutge

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Santa Pau (Garrotxa) que va tenir un sinistre mentre conduïa borratxo. L'home, de 59 anys, cap a tres quarts d'onze de la nit del dissabte passat, va tenir un accident amb el seu cotxe. Ell mateix va sortir de la carretera al quilòmetre 7 de la GI-524, dins el terme municipal del seu poble.

El conductor va resultar il·lès. Però quan els mossos van arribar al punt del sinistre, van adonar-se que el conductor presentava símptomes evidents d'haver agafat el volant begut. Els agents li van fer la prova d'alcoholèmia i la lectura va confirmar allò que ja era un fet. El veí de Santa Pau va donar una taxa d'1,14 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. És a dir, superant amb escreix fins a quatre vegades el límit màxim permès i gairebé doblant la barrera que fa saltar d'un positiu administratiu a un de penal.

Per aquest motiu, els agents van detenir el veí de Santa Pau per un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol. El detingut, que no tenia antecedents, passarà a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot quan se'l requereixi.