Gairebé plena ocupació hotelera pel 61è Temps de Flors

L’Associació d’Hostaleria de Girona ha registrat un repunt de visitants francesos

Tot i la pluja d’aquest diumenge, la mostra ‘Girona, Temps de Flors’ atreu i els hotels gironins preveuen ocupacions d’entre el 80 i 85% durant els pròxims dies laborables, de dilluns a divendres. De cara al cap de setmana, fa sis setmanes que tenen tots els llits plens. El president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, destaca són “bones xifres” i assegura que enguany han registrat un repunt del nombre de visitants del sud de França i de localitats espanyoles com València, Madrid o poblacions d’Aragó, en comparació amb passades edicions. “Es veu que els campanyes de promoció que s’estan fent funcionen”, ha assegurat el president.

Aquest primer cap de setmana de la mostra floral, els establiments de la ciutat i d’altres localitats properes han pogut penjar el cartell de complet. Pel que fa als restaurants, Carreras assenyala que dissabte van tenir “molta feina”. Carreras ha detallat que aquest primer cap de setmana els hotels de la ciutat han pogut penjar el cartell de complet. “Feia tres mesos que teníem les reserves fetes i finalment s’han acabat complint les previsions”, ha comentat el president dels hostalers gironins. En aquest sentit, des de l’entitat assenyalen que a diferència d’altres anys, mantenen bones xifres d’ocupació de cara als propers dies laborables, els que són habitualment més fluixos. “Sembla que les campanyes de promoció funcionen perquè tenim unes previsions mantingudes d’entre el 80 i el 85%”, ha assenyalat. Unes dades que poden variar depenent de les previsions meteorològiques.

De cara al proper cap de setmana, preveuen que es repeteixi la mateixa situació d’aquests dos primers dies de la mostra floral quan la ciutat ha bullit d’activitat. Segons ha explicat, fa unes sis setmanes que ho tenen tot ple.

D’altra banda, Carreras ha comentat que han notat un repunt del nombre de visitants procedents del sud de França, sobretot de la Catalunya Nord, i de localitats de València, Aragó o, fins i tot, Madrid. “Sembla que els tentacles es van estenent; sempre acostumen a acostar-se veïns d'aquestes zones per aquestes dates però enguany hem notat un increment en comparació amb altres edicions”, ha detallat.

Pel que fa al sector de la restauració, assegura que dissabte els establiments de la ciutat van “treballar, i molt”. Aquest diumenge, la pluja ha deslluït una mica el segon dia de la mostra floral tot i que centenars de persones, paraigües en mà, han continuat passejant pels carrers del casc antic per gaudir dels més de 130 espais florals ornamentats.