Un centenar de veïns del barri vell d'Olot es manifesten per reclamar una reforma integral

S'han recollit propostes per recuperar la "dignitat" a la zona i no descarten més mobilitzacions

Prop d'un centenar de persones s'han concentrat aquest vespre davant de l'església de Sant Esteve d'Olot i posteriorment han caminat fins a la plaça del Carme per reclamar a l'Ajuntament una reforma integral amb urgència. Duien una pancarta on es podia llegir 'Per la dignitat del barri, Fem Barri Vell', un lema que volen utilitzar a partir d'ara en les accions que preveuen fer en es pròximes setmanes i que aniran anunciant.

Segons un dels portaveus, Lluís Riera, l'objectiu és conscienciar al a ciutadania i al consistori de la necessitat de "recuperar el que havia estat aquest centre neuràlgic de la ciutat". I això, diuen, només es pot aconseguir amb accions continuades i més inversió. Es queixen que hi a molts locals buits, problemes de brutícia i darrerament també de seguretat, després que s'esfondrés el mes passat el teulat d'un edifici deshabitat obligant a desallotjat els veïns dels edificis de tocar. "Estem bastant contents de la primera resposta del barri a la crida que vam fer fa uns dies", afirmava aquest divendres Lluís Riera, un dels portaveus dels veïns que reclamen una reforma integral amb urgència. Prop d'un centenar de persones s'han concentrat davant de l'església de Sant Esteve a les vut del vespre i després s'han manifestat pels carrers del barri fins a la plaça del Carme.

Reclamen un pla integral amb urgència perquè se senten "abandonats". Fa uns dies l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, va negar que s'hagués desatès la zona i fins i tot va recordar que s'hi havien fet actuacions en els últims anys, també per part d'anteriors equips de govern. El que sí va admetre és que hi havia problemes estructurals a la part més vella i que hi havia edificis que s'hauran d'analitzar.

Per als veïns, però, un Pla de Barris no és suficient i cal tirar endavant actuacions de forma més continuada per evitar que cada cop hi hagi més locals i habitatges buits. "Un barri no té sentit si la gent no hi viu, no hi compra o no hi treballa", ha afirmat Riera. No descarten noves mobilitzacions i actuacions de sensibilització.

De forma paral·lela, tres grups de treball format per veïns estan elaborant propostes que volen recollir en un document per després donar-lo a conèixer a la ciutadania i a l'Ajuntament. "I a partir d'aquí que el debat segueixi endavant", conclou Riera.