Jornada sobre oportunitats d'exportació al Brasil i possibilitats d'associació amb 'partners' locals

Hi han participat empresaris i membres del consulat

El Consorci Ter Brugent ha organitzat una “Jornada sobre oportunitats d’exportació a Brasil i possibilitat d’associació amb partners locals”, en la qual hi han participat representants del Consolat del Brasil a Barcelona, de la Generalitat de Catalunya, de la Cambra de Comerç i també empresaris del territori.

La sessió s’ha iniciat amb la benvinguda a càrrec del cònsol adjunt del Consolat General del Brasil a Barcelona, Michel Laham; de l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, i del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

En el transcurs del seu parlament, el president del Consell Comarcal de la Selva ha destacat la importància d’aquesta sessió de treball per als empresaris de la comarca interessats a fer un pas més cap a la internacionalització dels seus negocis. En aquest sentit, Balliu ha assenyalat: “Jornades com les d’avui han d’ajudar i han de permetre crear sinergies no només entre el sector empresarial, en aquest concret entre empresaris catalans i brasilers, sinó també entre el sector públic i privat.” Per això, ha continuat Balliu, l’administració i l’empresa han d’anar de la mà perquè la societat actual no s’entén sense el teixit empresarial.

Atès l’interès que moltes de les empreses de la zona del Ter Brugent tenen per expandir-se a l’exterior, intentant fer-se un lloc en el mercat internacional, de ben segur que sessions com les d’avui en què hi ha participen empresaris que ja exporten al Brasil, representants del govern del Brasil, així com representants de la Generalitat i de la Cambra de Comerç de Girona i consultors permetran dotar de les eines necessàries tots aquells empresaris que volen fer un pas més i veuen en l’exportació una gran oportunitat per al seu negoci ha assegurat el president de l’ens selvatà.


La sessió de treball ha tingut dues parts, d’una banda una de més teòrica de presentació del Consolat General del Brasil a Barcelona i de la secció de Promoció Comercial (SECOM), dels programes de suport a la internacionalització i a noves empreses exportadores d’ACCIÓ 10 (Generalitat de Catalunya) i Cambra de Comerç de Girona, i de l’altra, una part més pràctica o amb l’experiència d’una empresa del Ter Brugent que ja exporta al Brasil: el cas d’Antex, a càrrec de Lluís Capdevila.

En la sessió d’aquest dijous hi han participat un total de vuit empreses que estan interessades a exportar el seu negoci al país sud-americà. Aquestes són: Casademont, Agrogi, Edilkamin, Concentrol, Caelishop, GNA, l’Associació IDEA i una consultoria internacional.

A la comarca de la Selva ja hi ha algunes empreses que fa uns anys varen apostar per aquest país sud-americà i de ben segur que la seva experiència conjuntament amb la informació necessària que se’ls ha facilitat durant la sessió d’avui com poden ser: quins són els programes de suport a la internacionalització o bé les empreses al Brasil que poden ser sòcies d’empreses del Ter-Brugent-socis ha ajudat a molts dels empresaris d’aquesta zona del Ter Brugent que estan estudiant la possibilitat de fer un pas més en l’exportació dels seus productes al Brasil pugui ser una realitat pròximament.

El Brasil ha viscut un creixement econòmic en els darrers deu anys i això ha fet que moltes empreses catalanes hi hagin vist una oportunitat de negoci per exportar els seus productes.