Joan Cañada, coordinador de la consulta del 9-N, estripa el carnet d'Unió

L'olotí plega després de 25 anys de militància perquè sent que el partit "ja no és el seu"

El que va ser el coordinador de la consulta del 9-N, Joan Cañada, s'ha donat de baixa d'Unió després de 25 anys de militància

Ho ha anunciat a través d'una piulada de twitter d'ahir on es pot llegir "Després de 25 anys he decidit deixar de militar en un partit que ja no és el meu. Sort a tothom". L'eurodiputat Francesc Gambús i l'ex-vicesecretari general d'Unió, Antoni Font, també han deixat la militància a Unió després de més de dues dècades.

El president de la intercomarcal d'UDC a les comarques gironines, Xavier Dilmé, ha confirmat a l'ACN que Cañada els va informar de la seva baixa ahir dimarts per correu electrònic al·legant que ja no se sent "seu" el partit. "Sap greu perquè és una persona que ha treballat pel partit però s'ha de respectar la decisió", ha assenyalat Dilmé, que també ha admès que no els ha agafat per sorpresa perquè des del juliol de l'any passat quan va deixar la presidència de la intercomarcal "estava retirat de tota activitat" del partit.

Pel que fa a les baixes que hi ha hagut a UDC en els últims dies, Dilmé ha reconegut que "és estrany" perquè coincideix en un moment en què el partit ha de decidir si es presenta o no a les eleccions d'aquest juny. "Tot plegat no s'entén perquè Unió està on ha estat sempre; és un partit nacionalista, humanista i compromès amb el dret a decidir i a partir d'aquí no hi ha hagut cap canvi que justifiqui el que està passant", afirma el president de la intercomarcal a Girona.

Aquest dissabte el partit decidirà finalment si concorre a les eleccions del 26 de juny en el marc del consell nacional que s'ha convocat.