Denunciats dos responsables d'un circ per tenir un cocodril en pèssimes condicions higièniques

Els homes, de nacionalitat francesa, també transportaven fins a cinc animals més en un espai reduït

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van denunciar el passat 20 d'abril, a Sant Jordi Desvalls (Gironès), els dos responsables d'un circ, de 35 i 29 anys i de nacionalitat francesa, com a presumptes autors d'una infracció administrativa de la llei de protecció dels animals.

Els homes transportaven un zebú, un dromedari, un ase i dues llames, tots junts, en un espai reduït de vuit metres de llarg per dos metres d'ample. També portaven un cocodril de més d'un metre dins d'una caixa de plàstic amb aigua bruta. L'animal portava un collar que l'oprimia excessivament.

La denúncia s'ha elevat al departament d'Agricultura, que resoldrà el cas, i el cocodril està ara al Centre de Recuperació d'Animals Rèptils i Amfibis de Catalunya per a la seva cura.

Ampliació:

Els fets van ocórrer el passat 20 d'abril, a Sant Jordi Desvalls, lloc on hi havia fet parada un circ itinerant. Els mossos van fer una inspecció al circ, que tenia programada una funció a la mateixa població.

Durant les comprovacions els agents van observar que el circ transportava un zebú, un dromedari, un ase i dues llames, tots junts, en un espai reduït de vuit metres de llarg per dos metres d'ample. També portaven un cocodril que feia més d'un metre, dins d'una caixa de plàstic amb aigua bruta. L'animal tenia posat un collar darrera de les potes davanteres que l'oprimia excessivament.


Els animals, que formaven part de l'espectacle, eren transportats de manera inadequada, sense unes mínimes garanties de benestar, seguretat i higiene. A més, en revisar la documentació dels animals van comprovar que el cocodril no en tenia.

Després de realitzar diferents gestions, el passat 25 d'abril els mossos van comissar l'animal i el van traslladar al Centre de Recuperació d'Animals Rèptils i Amfibis de Catalunya (CRAC) per tal que en tinguin cura.

Els responsables del circ, per la seva banda, van ser denunciats i es van instruir diligències que van ser elevades al Servei Territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de Girona que determinarà la resolució del cas.