Comencen les obres del CEIP Montserrat Vayreda de Roses, que dirà adéu als barracons

Les màquines ja treballen al solar on s'aixecarà l'edifici de l'escola

Nou pas –i aquest ja, definitiu- perquè l'escola Montserrat Vayreda de Roses tingui edifici. Des de dijous passat, les màquines ja treballen al solar on s'aixecarà el nou CEIP. De moment, s'està aplanant el terreny i, d'aquí a poques setmanes, ja se'n començarà a aixecar l'estructura.

D'ençà que la Generalitat en va adjudicar les obres el passat mes de febrer, l'inici dels treballs era imminent. En total, costaran 4,1 MEUR i tenen un termini d'execució de catorze mesos; amb la qual cosa, si no hi ha entrebancs, el nou CEIP serà una realitat al curs 2017-2018.

Les demandes per tenir edifici s'havien traduït en diferents protestes per part dels pares, que criticaven que la situació en barracons –inicialment, provisional- s'estava convertint en crònica. De fet, ja fa més d'una dècada que l'escola Montserrat Vayreda fa classes en mòduls prefabricats. Fins i tot, els pares i els alumnes van arribar a anar a classe amb totxanes en un inici de curs, per pressionar la Generalitat a tirar endavant el projecte.

L'obra del CEIP Montserrat Vayreda, però, ha hagut de superar un darrer escull d'última hora. I és que, just quan el Govern estava a punt d'adjudicar els treballs, la Guàrdia Civil va confiscar l'expedient en el marc de la investigació contra el 3%, que tutelava un jutjat del Vendrell. Això va obligar l'alcaldessa, Montse Mindan, a intervenir i a reclamar l'expedient. Després que la Guàrdia Civil li assegurés que no s'havia incoat dins el procediment, Mindan va demanar a la Generalitat que el recuperés per poder tirar endavant l'adjudicació.

Edifici de 3.300 metres quadrats

Des del 2005, els alumnes del CEIP Montserrat Vayreda s'estan en barracons. Això suposa que molts d'ells hagin cursat tota l'etapa escolar d'infantil i primària en mòduls prefabricats. Ara, un cop s'enllesteixi l'obra, l'escola s'ubicarà en un edifici de 3.300 metres quadrats. Tindrà dues plantes. A la baixa, hi haurà les aules, els despatxos i sales del professorat, el menjador i la cuina. A la primera, el gimnàs i els vestidors.

A l'exterior, en una àrea de 7.296 metres quadrats, el CEIP comptarà amb diversos espais com pistes poliesportives, porxos, patis, espais de jocs infantils i també una zona destinada a horta. L'obra del nou CEIP Montserrat Vayreda va sortir a licitació per un total de 5,27 MEUR.