Cremen tres embarcacions amarrades a Santa Margarida de Roses

Set dotacions de Bombers treballen per extingir les flames

Tres embarcacions cremen totalment aquest dilluns a la tarda a la urbanització Santa Margarida de Roses (Alt Empordà), segons han informat els Bombers de la Generalitat.

L'avís del foc s'ha rebut a les 14.45 hores al Canal Gran. Tres vaixells amarrats a tocar de la bocana de la Marina de Santa Margarida han començat a cremar per causes que encara es desconeixen.

En principi, no hi ha ferit. Set dotacions dels Bombers s'han desplaçat a la zona per mirar d'extingir les flames i evitar que es propaguin a altres vaixells. Salvament Marítim també s'ha mobilitzat per retirar algunes embarcacions com a mesura de precaució.

L'incendi provoca una gran columna de fum visible des d'alguns quilòmetres a la rodona.

Ampliació:

Les embarcacions estaven amarrades a la part posterior d'unes cases. Per causes que es desconeixen, han començat a cremar i el foc s'ha propagat d'una a l'altra. Les flames han calcinat completament un iot, un catamarà i un veler. "No podem saber com ha començat el foc, són embarcacions que no estan sota vigilància de ningú", ha detallat el sotscap de guàrdia de Bombers Josep Mateu.

En arribar al lloc dels fets, el primer que han fet els bombers ha estat protegir les embarcacions que estaven a tocar, ja que n'hi havia fins a sis amarrades de costat. Amb l'ajuda de Salvament Marítim, han aconseguit separar el vaixell que estava més a prop dels que cremaven per tal d'evitar que el foc seguís propagant-se.

Els vaixells afectats han quedat pràcticament enfonsats però part del casc encara és a la superfície. Això fa que el foc no s'apagui totalment. Per això, segons ha explicat Mateu, la tasca dels bombers és obrir forats al casc amb l'ajuda d'una radial per tal que l'aigua entri totalment al vaixell i l'acabi enfonsant completament.

Els bombers també han situat una barrera de contenció a la zona afectada pel foc per tal que els residus, l'oli i el combustible dels vaixells no s'escampi per la zona ni contaminin l'aigua. "Els vaixells un cop enfonsats poden seguir deixant anar oli, per tant sempre s'ha d'anar molt en compte amb la contaminació", apunta.

El fum negre que ha causat el foc ha alertat un dels veïns de la zona, l'Steve Duval, que ha acudit ràpidament al lloc perquè sospitava que la fumera venia de l'amarrament on el seu amic té un iot acabat de comprar. Quan ha arribat, s'ha trobat la desagradable sorpresa que el vaixeller era sota l'aigua. "Era completament nou i no en queda res, li havia costat més de 200.000 euros, sort que el té assegurat", ha lamentat.