Ingressen a la presó dos homes per quatre robatoris a l’interior de domicilis de Figueres

Tenen 32 i 53 anys, són de nacionalitat marroquina i veïns de la ciutat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 21 d’abril, dos homes de 32 i 53 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Figueres (Alt Empordà), com a presumptes autors de vuit robatoris amb força, quatre a trasters i quatre a domicilis.
 
Els primers robatoris van ocórrer la matinada del passat 15 de març en dos trasters del carrer Muntaner de Figueres.
 
Els agents van comprovar que, després de forçar el pany, van sostreure diversos estris de pesca de l’interior d’un dels trasters.
 
Posteriorment, entre el 23 i el 30 de març, es van produir dos robatoris més a l’interior de trasters situats carrer Salvador Dalí de Figueres. De l’interior d’un d’ells van sostreure dues bicicletes de muntanya, un casc de moto d’alta gama i una maleta, mentre que del segon no es van endur res.
 
Simultàniament, mentre els agents de la Unitat d’Investigació treballaven en aquests fets, el mossos van tenir coneixement de quatre robatoris a interior de domicili que podien estar relacionats.
 
El primer va succeir el vespre del dia 25 de març en una casa de Vilatenim. Els autors, després de forçar la porta corredissa del menjador, van sostreure un televisor.
 
El segon va passar la matinada del dia 26 de març, en una casa adossada de Vila-sacra, on els autors van accedir quan els seus inquilins dormien. Els propietaris, en sentir soroll, es van despertar i van veure que a la planta inferior hi havia algú. Els lladres, en ser descoberts, van fugir sense emportar-se res.
 
El tercer i quart fet van succeir el 29 de març en dos domicilis de Figueres. En tots dos casos, van accedir per la terrassa i van forçar la porta corredissa. Un cop a l’interior dels pisos van sostreure joies i aparells informàtics.
 
La investigació va concloure el passat 21 d’abril amb la localització i detenció, a la localitat de Figueres, dels dos presumptes autors dels robatoris.
 
Es dóna la circumstància que el dia 16 d’abril, un d’ells ja havia estat detingut in fraganti per un robatori amb força en una caseta de fusta, que feia funcions de traster, situada al pati d’un domicili de Figueres. En aquell cas, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.
 
Els detinguts, que tenen múltiples antecedents, van passar el dia 23 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a la presó.