Més controls a les carreteres de Vilafant per enxampar els conductors que volen evitar la policia

L'any passat va haver-hi 17 robatoris amb força en domicilis del municipi

Els Mossos han identificat que molts conductors que van o tornen de Figueres, sobretot de nit, prefereixen conduir per vies secundàries per aconseguir sortejar els controls de trànsit. Per revertir-ho, han intensificat l'acció policial a les carreteres de Vilafant amb controls diversos. En qüestió d'un any, s'han incrementat un 60%.

Aquest és un dels aspectes que va centrar la reunió celebrada divendres passat per la taula de seguretat del municipi, integrada pel delegat territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta; l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys; el regidor de Seguretat, Xavier Garcia; portaveus dels grups municipals; els caps dels Mossos de Seguretat Ciutadana i Trànsit; i els vigilants municipals de Vilafant.

Pel que fa a seguretat vial, l'encreuament de la carretera N-260 amb l'accés a l'estació del TAV segueix sent el punt més conflictiu del nucli urbà. Per això, Garcia ha instat l'Estat a complir amb la promesa de construir-hi una rotonda.

El conflicte per les ocupacions segueix viu

D'altra banda, el consistori ha lamentat que no acabi d'arribar una solució a la problemàtica de les ocupacions il·legals. Les cinc famílies (set adults i dotze menors) que van instal·lar-se a finals d'any en cinc pisos diferents d'un bloc al carrer Tramuntana continuen vivint-hi de manera irregular. Provenien d'una altra finca del carrer Mandri de Figueres. El propietari de l'edifici, un banc, no ha denunciat i, per això, no s'arriba a actuar, diu Garcia: "el tema està encallat".

Malgrat que l'Ajuntament va sol·licitar el tall dels subministraments energètics al bloc del carrer Tramuntana, sospiten que els inquilins il·legals han aconseguit tornar a habilitar l'accés d'aigua i llum. A més, Garcia ha constatat que les ocupacions il·legals generen "friccions" en la convivència amb la resta de veïns.

L'Ajuntament de Vilafant ja va reclamar més coordinació entre municipis i administracions per evitar que el problema es traslladés d'una localitat a una altra. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà es va comprometre a treballar-hi, ja que té competències en matèria d'habitatge. La seva intenció és potenciar la borsa comarcal d'habitatge de lloguer entre particulars perquè cedeixin els seus pisos buits i, a més, aconseguir la implicació de les entitats bancàries perquè ofereixin els habitatges a lloguer social, i és que la majoria de pisos ocupats són de bancs.