Detinguts tres falsos operaris de telefonia que robaven a cases

Els arrestats haurien robat arreu de l'Estat

El passat 14 d'abril, una patrulla de mossos de paisà va identificar al carrer de la Creu de Girona tres persones que portaven material de telecomunicacions. Els sospitosos anaven en una furgoneta, dins la qual hi havia dos aparells mesuradors d'ADSL amb el nom d'un operari, que no era cap d'ells. Els mossos van saber que els objectes constaven sostrets a Salamanca el mes d'octubre del 2014. Segons la denúncia, els autors del robatori haurien robat roba i aparells electrònics de dins de la furgoneta d'un operari de telefonia.

Tot apunta que, a partir d'aleshores, els tres homes s'haurien dedicat a fer robatoris en domicilis per diferents llocs de la geografia espanyola. Amb la roba d'operaris passaven desapercebuts i utilitzaven l'excusa de ser treballadors de la companyia de telefonia per entrar als edificis per fer una suposada reparació. Una vegada dins de l'edifici, un d'ells tocava els timbres per saber quins estaven buits i en quins hi podia haver alguna cosa de valor.

Els mossos també van trobar dins de la furgoneta una targeta falsa d'operari amb la fotografia d'un dels homes identificats, a nom d'una altra persona i diferents eines.

Les tres persones van quedar detingudes com a presumptes autores d'un robatori a interior de vehicle i d'un altre robatori amb força a interior de domicili, en grau de temptativa. Els detinguts, que tenien antecedents, van passar el dia 15 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Consells dels Mossos d'Esquadra

Els mossos aprofiten per recordar alguns consells de seguretat per evitar robatoris al domicili, com ara no deixar entrar a casa persones desconegudes o demanar sempre la identificació personal i comprovar el suposat servei trucant a la companyia. També recomanen tancar sempre amb clau les portes d'accés al carrer i no deixar cap còpia sota l'estora de l'entrada o en altres amagatalls externs. D'altra banda, fan una crida a recollir diàriament la correspondència per evitar que altres persones utilitzin les dades personals i a avisar la policia si s'escolta un soroll estrany o si s'adverteix de persones amb actitud sospitosa a les rodalies del domicili.