Condemnats dos lladres que van assaltar armats un bar de Blanes i agredir els propietaris

L'Audiència de Girona ha fet el judici a porta tancada per motius de seguretat

Dos lladres reincidents que van assaltar, la matinada del 23 d'agost del 2015, un bar de Blanes armats amb una pistola d'aire comprimit que semblava de foc i amb un ganivet de 45 centímetres de fulla han acceptat els fets durant el judici, que s'ha fet aquest dimecres a l'Audiència de Girona.

Fiscalia i defensa han arribat a un acord per imposar a Juan Enrich de Haro una pena de 5 anys de presó i una multa de 120 euros per un robatori en grau de temptativa i les lesions que va causar a les víctimes.

Pels mateixos delictes i, a més, resistència a agent de l'autoritat, a Oscar Picó el condemnen a 4 anys i 9 mesos de presó i a pagar una multa de 960 euros. El tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona ha decidit fer el judici a porta tancada per motius de seguretat i per evitar que els acusats s'alteressin durant la vista.

Ampliació:

Els dos acusats, Juan Enrich de Haro i Oscar Picó han reconegut que la matinada del 23 d'agost del 2015 van assaltar el bar la Tocada, situat a l'avinguda Josep Tarradellas de Blanes. Anaven armats amb una pistola d'aire comprimit però que tenia l'aparença d'una arma de foc real i un ganivet de 45 centímetres de fulla. A dins del local, que ja estava tancat, hi havia el propietari amb la seva parella.

"Els acusats, actuant amb violència, van colpejar la parella, els van tirar a terra, els van lligar amb brides i els hi van exigir tots els diners que tinguessin, sota l'amenaça de matar-los", acusa la fiscalia en el seu escrit, que els condemnats han reconegut. Com que no podien obrir la caixa, van obligar l'amo del bar a fer-ho i van agafar 600 euros i 250 euros més que el propietari duia a la butxaca.

Durant el robatori, el propietari del bar va aconseguir alliberar-se de les brides i va començar a forcejar amb els assaltants. El van ferir amb un ganivet però va aconseguir fer-los fugir del local. Poc després, la Policia Local va localitzar i detenir els lladres prop del bar. Oscar Picó va donar una puntada de peu a un dels agents per evitar que l'arrestessin.

Els acusats, que són lladres reincidents, s'enfrontaven inicialment a una pena de 10 anys i 3 mesos de presó per a Juan Enrich de Haro i 11 anys i 6 mesos per a Oscar Picó. Finalment, fiscalia i defensa han arribat a un acord perquè han reconegut l'autoria del robatori. Per a Juan Enrich de Haro han pactat 5 anys de presó i 120 euros de multa (3 anys pel robatori en grau de temptativa, 2 anys per un delicte de lesions i la multa per lesions lleus). A Oscar Picó li imposen una condemna de 4 anys i 9 mesos de presó (2 anys i 9 mesos per intent de robatori, 2 anys per lesions i tres multes per lesions lleus i resistència a agent de l'autoritat).

El tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona ha fet el judici a porta tancada per motius de seguretat, perquè els acusats estaven alterats i hi havia risc que provoquessin alguna situació de perill durant la vista, tot i que arribaven emmanillats i custodiats pels Mossos d'Esquadra.