Olot retira el retrat de Felip VI i les banderes de la sala de plens

El consistori ha modificat el reglament orgànic municipal per donar cobertura legal a l'acció

La sala de plens de l'Ajuntament d'Olot ja no té la foto de Felip VI. També s'ha despenjat la foto del president de la Generalitat i s'han retirat les banderes institucionals –la de la ciutat, la catalana, l'espanyola i l'europea-.

El consistori dóna compliment a una moció aprovada el darrer ple de gener sobre la retirada del retrat de Felip VI i la bandera espanyola. La va presentar la CUP i va aconseguir el suport de totes les forces –CiU, ERC, Olot en Comú i CUP- i l'abstenció del PSC.

Entre els arguments, es deia que el retrat de Felip VI no pot presidir la sala de plens perquè és una persona que no ha estat elegida democràticament i que ha estat "imposada" als catalans.

Ja en aquell moment l'alcalde va dir que no ho farien efectiu fins que no tinguessin les garanties legals necessàries i evitar així polèmiques. I la fórmula per evitar problemes legals ha estat modificar el reglament orgànic municipal i especificar els elements que es consideren imprescindibles a aquesta sala. Els únics elements institucionals que s'han mantingut han estat els retrats a pintura dels olotins il·lustres de la ciutat.