L'escola Pericot de Girona aconsegueix més de 350 llibres amb una campanya de mecenatge

S'hi han sumat els germans Roca, Carles Puigdemont o els Sopa de Cabra

L'escola Pericot va obrir les seves portes fa tres anys. Gràcies a donacions de l'ajuntament, ha aconseguit donar forma a la biblioteca però no tenia prou llibres.

Per això, des de l'AMPA van tirar endavant una campanya de mecenatge cultural anomenada 'El teu llibre és a l'escola Pericot'. A través de la botiga online de la Llibreria Geli, qualsevol persona podia comprar un dels llibres del catàleg creat pels mestres i pares de l'escola.

En només cinc setmanes n'han aconseguit més de 350 i aquest matí –a poques hores de la Diada de Sant Jordi- els alumnes els han pogut col·locar als prestatges de la biblioteca, que estaven pràcticament buits. Personalitats com els germans Roca, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o els Sopa de Cabra s'han sumat a la campanya. "Ara tindrem més oportunitats de llegir i aprendre", destaca l'Aleix, un dels alumnes del centre.

Ampliació:

La iniciativa ha nascut dels pares i mares del centre amb l'objectiu d'omplir la biblioteca de l'escola, que va inaugurar-se fa tres anys. "L'administració no ha tingut recursos suficients per equipar l'escola tota de cop i des de l'AMPA volíem ajudar d'una manera massiva i divertida", ha explicat la presidenta de l'AMPA, Tere Vilar.

Per això, van posar en marxa a mitjan de març una campanya de mecenatge cultural per aconseguir la col·laboració ciutadana per comprar llibres per als alumnes. Des del centre es van posar en contacte amb la llibreria Geli de Girona, que va decidir donar suport al projecte. A través de la seva botiga a Internet, qualsevol ciutadà podia comprar dels llibres del catàleg elaborat per pares i mestres i, fins i tot, escriure una dedicatòria.

L'objectiu fixat per l'AMPA era arribar a 500 llibres en cinc setmanes i fer l'entrega per Sant Jordi. Finalment, però, han decidit allargar la campanya fins a final de curs per donar temps a tots els interessats a poder col·laborar. Fins al moment, l'escola ha recollit més de 350 llibres gràcies a aquesta iniciativa.

Col·laboradors il·lustres

La campanya, batejada amb el nom 'El teu llibre és a l'escola Pericot', ha rebut el suport de personalitats destacades com els germans Roca del Celler de Can Roca, el president de la Generalitat i exalcalde de Girona, Carles Puigdemont, o membres del grup gironí Sopa de Cabra. "Estem molt contents pel suport, hem d'agrair sobretot també a les famílies perquè encara hi ha molta gent que ens diu que té cosins o tiets que volen comprar un llibre però que no han tingut temps", ha explicat Vilar.

La primera gran comanda de llibres –més de 350- ja llueix als prestatges de la biblioteca. L'espai ja estava condicionat gràcies a donacions de l'Ajuntament de Girona però, fins ara, disposava de pocs llibres. "Molts són edicions antigues perquè són de donacions de famílies", ha explicat la presidenta de l'AMPA.

Amb aquesta campanya, els mestres i el pares han pogut escollir títols actuals que creuen que poden contribuir en l'educació dels alumnes de totes les edats. L'arribada dels llibres ha estat tota una festa a l'escola, que ha aprofitat també la Diada de Sant Jordi per fer diversos actes durant aquest matí.

El responsable de la llibreria Geli de Girona, Pere Geli, ha dut aquest matí els llibres fins a l'escola i un grup d'alumnes l'ha ajudat a col·locar-los als prestatges. Tots estaven contents de disposar de nous títols perquè reconeixen que fins ara la biblioteca no tenia una oferta massa atractiva per anar-hi a llegir. A més, celebren que arribin per Sant Jordi.

"Ens han portat llibres molt interessants i d'edicions que no havíem vist fins ara", reconeix un dels alumnes, l'Aleix. Una altra companya, la Laura (que va ser la creadora de l'eslògan de la campanya) remarca que és molt important disposar d'una bona biblioteca perquè llegint aprenen també ortografia i es preparen millor per anar a l'institut.