Unió declara trànsfuga una regidora de Sant Julià de Ramis que ha deixat CiU

Xavier Dilmé presenta dos escrits al secretari municipi i a l'alcalde on els demana que prenguin mesures

Unió ha declarat trànsfuga una regidora de Sant Julià de Ramis (Gironès) després de deixar el grup de CiU. Maria del Mar González és exmilitant d'Unió i ara dóna suport a Demòcrates de Catalunya, però el partit democristià recorda que es va presentar a les eleccions sota les sigles de CiU.

Per això, el president de la Intercomarcal, Xavier Dilmé, ha adreçat dos escrits al secretari municipal i a l'alcalde, Marc Puigtió (ERC), per demanar-los que prenguin mesures. Unió vol evitar que González pugui donar suport a qualsevol altre partit perquè sospita que la seva intenció és entrar a formar part del govern municipal. A banda de González, també ha anunciat que deixa el grup de CiU la regidora independent Inma López. Ambdues argumenten que ho fan per "desconfiances i disconformitats".

Unió ha registrat aquest dimecres dos escrits adreçats a l'alcalde i al secretari municipal de Sant Julià de Ramis per demanar-los que prenguin mesures i declarin trànsfuga la regidora Maria del Mar González.

Ella i una altra regidora independent han anunciat que deixen el grup de CiU i han expressat la voluntat de passar a ser no adscrites. Segons argumenten, prenen la decisió per "desconfiances i disconformitats" polítiques amb la resta de membres del grup. Des d'Unió, però, sospiten que la voluntat de González és "prosperar" dins l'ajuntament i entrar a formar part de l'equip de govern d'ERC. "Estem davant d'un cas de transfuguisme de llibre", ha assenyalat el president a Girona, Xavier Dilmé.

El partit demana a l'ajuntament que apliqui la llei per evitar que la regidora pugui "canviar majories polítiques" dins l'ajuntament. El portaveu polític de Demòcrates a Girona, Daniel Planàs, ha remarcat que la regidora es va presentar a les eleccions sota les sigles de CiU, una "federació que està en liquidació i ja no existeix". A més, assegura que Unió només busca "fer soroll i donar la nota". "Millor que es preocupin de la minsa representació que tenen i no emboliquin la troca", ha manifestat.