Ports de la Generalitat finalitza la reforma de la llotja al port de l'Escala

S'ha redistribuït l'interior de l'edifici, millorar el circuit de visitants i arranjar els accessos

L'empresa pública Ports de la Generalitat ha finalitzat l'adequació de la llotja de peix del port de l'Escala (Alt Empordà). Les obres, que han durat tres mesos i han tingut una inversió destinada de 172.000 euros, han reordenat l'interior i l'exterior de la llotja per potenciar la funcionalitat de la comercialització del peix desembarcat.

L'actuació també tenia com a objectiu millorar el circuit per a visitants, integrant millor la llotja amb la vila. A més, la reforma de la llotja ha permès adequar les instal·lacions als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat, així com a les noves necessitats del sector pesquer.

A l'espai interior de la llotja, s'han construït noves parets divisòries per a diferenciar les zones de treball. Els magatzems per als majoristes de peix també s'han redistribuït per facilitar la feina dels peixaters.

La cabina de control de la subhasta del peix s'ha renovat i s'ha ubicat en un espai més proper a la zona de subhasta. A més, s'ha tancat amb cristalleres el circuit per al públic des d'on els visitants poden veure la subhasta. D'aquesta forma, no s'interfereix en el procés de comercialització del peix.

A la part exterior, les portes i les finestres de l'edifici s'han renovat d'acord amb la normativa vigent. S'ha reparat la coberta i els accessos a la nau de vendes de peix s'han arranjat per donar més servei als usuaris. A més, el porxo exterior 'ha restaurat i s'ha adaptat per a l'emmagatzematge de les caixes de peix. També s'han renovat els paviments i la il·luminació.