El jutjat autoritza l'enterrament del nen trobat mort a un pis de Girona al gener

Els altres dos fills del matrimoni continuen sota la responsabilitat de la Generalitat

El jutjat d'instrucció número 2 de Girona ha autoritzat l'enterrament del nen que va estar mesos mort dins d'un pis de la capital, fins que els Mossos d'Esquadra el van trobar el passat 5 de gener.

La família, d'origen nord-americà, està ja fent gestions per poder fer el funeral al més aviat possible, ja que la seva voluntat és que el seu fill s'enterri a Girona.

El cas continua obert amb els pares investigats per homicidi imprudent i falta que els resultats finals de l'autòpsia del menor determinin les causes de la mort.

Fins ara, la hipòtesi més probable és que el nen morís de forma natural per una afecció respiratòria crònica. Els pares no haurien assumit la mort i van vetllar durant mesos el cos sense avisar els serveis d'emergències. El matrimoni té dos fills més que des dels fets estan en un centre sota la responsabilitat de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència fins que es determini si són aptes per recuperar-los.

Ampliació:

Els Mossos d'Esquadra van descobrir el cos del nen el 5 de gener i van detenir els pares davant les sospites que podien tenir relació amb la mort de l'infant. L'autòpsia preliminar va revelar que el menor feia almenys un mes que era mort al domicili familiar i apuntava a una mort natural provocada per una malaltia respiratòria crònica. El jutjat d'instrucció número 2 de Girona va assumir la investigació del cas i, després de prendre declaració als pares, els va deixar en llibertat però investigats per un suposat homicidi per imprudència.

Una de les claus per esclarir el cas és el resultat final de l'autòpsia però encara falta que els forenses justifiquin, a petició de la jutgessa, el motiu pel qual al cos del nen hi havia un excés d'etanol. Tot i que l'informe especificava que no s'havien detectat estupefaents ni psicofàrmacs al cadàver del fill petit del matrimoni, la jutgessa vol saber si la concentració d'etanol de 0,91 gr/l és sospitosa o només provocada per la descomposició del cos.

Les possibles necessitats forenses han fet que el jutjat denegués, fins ara, que donessin sepultura al nen. Finalment, la jutgessa ha autoritzat l'enterrament. Els pares del menor ja estan preparant el sepeli i la intenció és enterrar-lo a Girona.

Quan van passar a disposició judicial, els pares van explicar que el nen patia una malaltia respiratòria i que un dia al matí –en dates que no van saber determinar- el seu fill petit ja no va despertar. La principal hipòtesi és el que els pares, en xoc, no assumissin la mort del menor. Per això, el van estar vetllant durant almenys un mes i van fer vida al voltant del cadàver, que estava estirat al llit, sense avisar els serveis d'emergència.

El matrimoni d'origen nord-americà té dos fills més, que es del descobriment del cos estan sota la responsabilitat de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència. La família ja ha presentat la demanda al jutjat per recuperar els dos fills i està en marxa el procediment per avaluar si són idonis i assegurar que podran tenir-ne cura.