Els treballadors de l'Hotel Marina Sand de Lloret, en vaga a partir del 26 d'abril

L'empresa continua sense pagar les liquidacions del 2015 i els salaris de tot el 2016

Els treballadors de l'Hotel Marina Sand (antic Hotel Selva Mar) començaran una vaga indefinida la setmana vinent si l'empresa no mou fitxa. El secretari general de la federació de serveis de CCOO a Girona, Josep Maria Montalbán, ha explicat que l'empresa no ha complert els compromisos que va adquirir davant la Inspecció de Treball el passat mes de març.

L'acord va evitar llavors que els treballadors anessin a la vaga i fixava com a data límit per al pagament dels cobraments pendents el 23 de març. Els treballadors –una cinquantena- encara no han cobrat la paga extraordinària de Nadal ni tampoc la liquidació, ja que molts treballadors fan temporada i l'empresa els envia a l'atur mentre l'hotel està tancat.

A més, hi ha sis treballadors que estan en plantilla tot l'any i aquests tampoc han cobrat els salaris del 2016. "Som molt escèptics veient com s'ha comportat fins ara l'empresa, que no ha complert allò acordat", ha manifestat Montalbán. El sindicat ja ha denunciat la situació novament davant la Inspecció de Treball.

A més, segons apunta el secretari general de la federació de Serveis, el cas és "encara més greu" perquè l'hotel ha contractat una empresa externa per fer la posada a punt de les instal·lacions mentre manté a l'atur la plantilla, que habitualment feia aquestes tasques. Per tot plegat, els treballadors s'han concentrat aquest dimarts a les portes de l'hotel. La vaga indefinida començarà el 26 d'abril, el mateix dia que la plantilla s'havia d'incorporar a la feina perquè l'hotel obre les portes per a la temporada d'estiu.