Torroella de Montgrí demana als bancs que els cedeixin pisos per a lloguer social

La regidora d'Habitatge envia una carta a tretze entitats

Torroella de Montgrí s'ha sumat al llistat de municipis que demanen als bancs que, voluntàriament, els cedeixin pisos buits per poder-los destinar a lloguer social. A l'escrit que ha enviat a tretze entitats, la regidora recorda a les entitats que, precisament, un dels objectius de la Llei del dret a l'habitatge és el de "minimitzar el patiment de la població més vulnerables i oferir-los un sostre digne com a dret bàsic".

El consistori calcula que els diferents bancs tenen una seixantena de pisos buits arreu del municipi. Són pisos on fa més de dos anys que no hi viu ningú i que estan tancats. A la carta que ha enviat a les entitats, la regidora indica que, precisament, per evitar aquestes situacions, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha creat un registre d'immobles que estan buits i n'ha cedit la informació als ajuntaments.

Bartomeus argumenta que l'Ajuntament "té la voluntat de fer-ne ús" d'aquells que es troben a Torroella de Montgrí "en l'àmbit que ens pertoca i ens afecta". Per això, la regidora ofereix als bancs "la col·laboració municipal perquè aquests habitatges buits puguin ocupar-se adequadament per famílies que ho necessiten". La gestió es faria a través de la borsa de lloguer social que gestiona el servei municipal d'Habitatge.