ERC engega la campanya #volemtrendigne

Els republicans posen sobre la taula les deficiències que pateix el servei ferroviari a la província de Girona

Esquerra Republicana ha iniciat la campanya #volemtrendigne per denunciar les mancances que pateix el servei ferroviari al seu pas per les comarques gironines. Des d’ERC es vol incidir en els casos concrets que es pateixen a la demarcació amb l’objectiu de portar fins a Madrid totes les deficiències del servei i intentar trobar una solució.
 
A través del hashtag #volemtrendigne, els republicans volen impulsar les denúncies a través de les xarxes socials per buscar sortides a un debat històric que mai s’ha acabat de resoldre.
 
En aquesta línia, ERC té previst demanar aquest dimecres 20 d’abril a la Ministra de Foment, Ana Pastor, a través d’una pregunta al Ple del Congrés, si “comparteix les declaracions del president de Renfe on afirmava que el servei que ofereix a Catalunya és el pitjor de tot l’Estat espanyol”.
 
Radiografiant el territori

Des d’aquest mes d’abril, representants d’ERC han iniciat un recull dels greuges que pateix la xarxa ferroviària a la demarcació, desplaçant-se fins als municipis afectats. L’objectiu no és un altre que comptar amb una radiografia precisa i actualitzada de l’estat de la línia.
 
“Som conscients de la precarietat de la xarxa ferroviària, una precarietat que afecta des dels accessos als combois. És tracta d’una problemàtica històrica però que no podem deixar de banda perquè cada vegada la situació és més alarmant” explica la diputada a Madrid, Teresa Jordà.
 
Jordà defensa que “tota acció de denúncia cap a aquesta situació tan injusta i denigrant és positiva per tal d’intentar resoldre aquest greuge enquistat”.